1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Basisprincipes van de Uptrends-app
  4. Automatisch inloggen

Automatisch inloggen

Direct inloggen/automatisch inloggen (met gebruikersnaam/wachtwoord in een bookmarked URL)

U kunt de volgende URL gebruiken om direct in te loggen op uw Uptrends-account:
https://app.uptrends.com/Account/DirectLogin?username=<username>&password=<password>

U hebt ook de mogelijkheid de URL van een dashboard te specificeren om meteen naar dat dashboard te gaan nadat u hebt ingelogd. Om bijvoorbeeld het dashboard Operations te laden, gebruikt u:
https://app.uptrends.com/Account/DirectLogin?username=<username>&password=<password>&returnurl=/Report/Operations

Encodering van speciale tekens

Als uw gebruikersnaam of wachtwoord speciale tekens bevat, moet u deze encoderen in de URL. De gebruikersnaam ‘Maël’ bijvoorbeeld, moet gewijzigd worden in Ma%C3%ABlen het wachtwoord ‘123@GZ!98’ in 123%40GZ%2198. Bij het eerste voorbeeld hierboven zou de URL er als volgt uitzien met deze gebruikersnaam en wachtwoord:

https://app.uptrends.com/Account/DirectLogin?username=Ma%C3%ABl&password=123%40GZ%2198

Opmerking: Meer informatie over tekenencodering en een volledige lijst met tekens kunt u vinden op de website van w3schools HTML URL Encoding Reference.