1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Uptime monitoring
  5. Controleregels SSL Certificaat

Controleregels SSL Certificaat

Uw SSL (Secure Socket Layers) certificaat is belangrijker dan de meeste mensen denken. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste gebruikers het advies van de browser opvolgen en uw site verlaten voor een concurrent als zij een waarschuwing krijgen over een ongeldig of vervallen SSL certificaat. SSL-fouten overkomen iedereen; zelfs Google is het slachtoffer geworden van een verlopen certificaat. Bij personeelsverloop en veranderingen in verantwoordelijkheden kunnen SSL certificaten buiten beeld raken, maar met Uptrends kunt u al uw SSL-informatie op één plaats bewaren en alerts ontvangen over vervaldata en veranderingen in uw certificaat.

Naast het instellen van een alarm voor een naderende vervaldatum kunt u één of alle volgende certificaatwaarden volgen:

• Algemene naam
  • Organisatie
  • Organisatorische eenheid
  • Serienummer
  • Vingerafdruk
  • Verleend door algemene naam
  • Verleend door organisatie
  • Verleend door organisatorische eenheid

Als een van deze waarden op uw sitecertificaat verandert (een mogelijke aanwijzing van een hack), stuurt Uptrends een alert.

Het instellen van uw SSL Certificaat-controleregel gaat op dezelfde manier als een webpaginacontroleregel. Als u hulp nodig heeft bij de basisprincipes voor het instellen van uw controleregels kunt u in het Knowledge Base-artikel Een controleregel toevoegen zien hoe u dat doet. Om een SSL Certificaat-controleregel in te stellen:

1. Klik op de + knop in het menu Monitoring > Controleregels beheren.

2. Klik in het pop-upvenster Kies een controleregel type eerst op het controleregeltype SSL Certificaat en klik dan op de knop Kiezen.
    De nieuwe controleregel is gecreëerd en u bevindt zich in het configuratiescherm van de controleregel.

3. Geef uw controleregel een Naam.

4. Stel het Controle-interval in. Uw controle-interval is de tijd tussen het einde van de ene controle en het begin van de volgende.

5. Voer de URL van de domeinnaam waarvoor het SSL Certificaat wordt gebruikt in het veld URL in.

6. Vul de gegevens van uw SSL Certificaat in de daarvoor bestemde velden in, waaronder: Algemene naam, Organisatie, Organisatorische eenheid, Serienummer, Vingerafdruk, Verleend door Algemene naam, door Organisatie, door Organisatorische eenheid, en uw Expiratie waarschuwingsdagen. Deze informatie zou direct beschikbaar moeten zijn bij de uitgever van uw SSL Certificaat.

7. Als u tevreden bent met de configuratie van uw nieuwe controleregel, klikt u op de knop Opslaan.

Met deze basisconfiguratie zal Uptrends de vervaldatum van uw SSL certificaat monitoren, uw certificaat (en zijn certificaatketen) monitoren op eventuele wijzigingen en u waarschuwen bij beschikbaarheidsproblemen. U kunt de pagina ook monitoren op laadtijd en basisauthenticatie met het tabblad Foutcondities en het tabblad Extra. Raadpleeg het Knowledge Base-artikel controleregelinstellingen voor meer informatie.