Een HTTP-controleregel controleert de beschikbaarheid van uw webpagina’s vanaf de aangewezen controlestations verspreid over de wereld. De controleregel controleert op het meest elementaire niveau of er een foutvrije response is van de webserver. Naast controleren op basis website monitoring beschikbaarheid (of uptime monitoring), kunt u ook de laadtijden van uw pagina’s, minimale paginagrootte, inhoud en statuscodes monitoren en er alerts voor genereren. Een HTTP-controleregel is a “basis” check. Leer het verschil tussen eenvoudige webpaginacontroles versus echte browser checks.

Houd er rekening mee dat een HTTP-controleregel alleen de HTML-inhoud van een pagina downloadt. Als u alle elementen van een pagina (inclusief stylesheets, scripts en afbeeldingen) wilt monitoren, raden we aan een Full Page Check te gebruiken.

Opmerking: Heeft u hulp nodig bij het creëren van een HTTP-controleregel? Ga dan naar het artikel Een HTTP(S)-controleregel toevoegen voor snelle uitleg hierover.

Foutcondities

U heeft verschillende condities die u kunt selecteren en waarvoor u alerts kunt triggeren op uw webpagina. Op het tabblad Foutcondities kunt u de verwachte laadtijden van de pagina, de verwachte minimale paginagrootte en pagina inhoud matching instellen.

Ga naar het Knowledge Base-artikel Foutcondities voor meer gedetailleerde informatie en bekijk de volgende links voor details over alle categorieën foutcondities:

Paginabeschikbaarheid

Pagina-inhoud

Paginalaadtijd

Geavanceerde HTTP-instellingen

Bij de basiscontroleregel HTTP kunt u de controle uitbreiden door op het tabblad Extra een user agent te selecteren, basic authentication te gebruiken en HTTP requests te definiëren.

User agent

Wilt u uw webpagina met specifieke browsers testen? In het menu User agent kunt u kiezen uit 15 verschillende veelgebruikte browsers of een aangepaste agent maken. Houd er rekening mee dat hiermee alleen de gekozen User agent wordt meegestuurd met de request. We monitoren de site dus niet in een browser. Als u één pagina in een echte browser wilt monitoren, gebruik dan een Full Page Check.

Gebruikersauthenticatie

Als uw pagina gebruikersauthenticatie vereist, kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om te verifiëren dat uw authenticatieproces correct werkt. Lees hoe Uptrends encryptie gebruikt om uw authenticatie-informatie veilig te houden.

Aangepaste HTTP requests

De basiscontroleregel HTTP gebruikt een “get” header, maar u kunt ook de post headers testen. U kunt ook uw eigen aangepaste HTTP request headers maken en testen.

Opmerking: Het controleregeltype HTTP downloadt alleen de HTML-inhoud van een pagina. Deze controleregel downloadt geen afbeeldingen, scripts of interactieve elementen van de pagina. Als u de volledige inhoud van een webpagina moet controleren, raden we aan het controleregeltype Full Page Check te gebruiken.

Het controleregeltype HTTPS controleert de beschikbaarheid van een webpagina die is beveiligd met een SSL certificaat. De controleregel bevat alle controles en opties van HTTP monitoring en daarnaast krijgt u SSL certificaatcontrole.

Checks van SSL certificaten

Waarschuwingen over ongeldige en verlopen SSL certificaten schrikken gebruikers af. Om deze situatie te voorkomen schakelt u SSL certificaatchecks in door Check SSL certificaat fouten te selecteren op het tabblad Extra van de HTTPS-controleregel.

Houd er rekening mee dat dit een eenvoudige controle is van de geldigheid van een SSL certificaat en zijn certificaatketen. Als u meer opties wilt, gebruik dan een extra controleregel van het type SSL Certificaat om aanvullende controles uit te voeren.

Opmerking: Het controleregeltype HTTPS downloadt alleen de HTML-inhoud van een pagina. Deze controleregel downloadt geen afbeeldingen, scripts of interactieve elementen van de pagina. Als u de volledige inhoud van een webpagina moet controleren, raden we aan het controleregeltype Full Page Check te gebruiken.

Een HTTPS-controleregel instellen

Als u wilt leren hoe u een HTTPS-controleregel instelt, bekijk dan het artikel Een HTTP(S)-controleregel toevoegen voor snelle uitleg.