1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Real User Monitoring (RUM)

Real User Monitoring (RUM)

Gerelateerde artikelen

• Hoe Uptrends in RUM omgaat met URL's
    Heeft u zich weleens afgevraagd hoe Uptrends omgaat met URL’s in Real User Monitoring? Lees dan dit artikel!
  • Impact van het RUM script op uw website
    U heeft misschien al een aardig aantal scripts op uw website, en nu u RUM data wilt verzamelen betekent dat weer een extra script op uw pagina’s. Echter, we hebben een aantal dingen geregeld om te verzekeren dat de impact van een extra script op uw website wordt gereduceerd tot - eigenlijk - nul. Belangrijker nog, het kleine script dat u in uw webpagina’s moet toevoegen laadt en werkt asynchroon. Dit betekent dat het geen enkele vertraging veroorzaakt tijdens het laden of renderen van de pagina in een browser: er is absoluut geen impact op de waargenomen laadtijd van uw website door de gebruiker.
  • Mediaanwaarden gebruikt in RUM
    Uptrends' RUM van geeft u de keuze tussen mediaan of gemiddelde waarden. Lees hoe Uptrends de mediaanwaarden voor uw rapporten berekent.
  • Overgang van User-Agent naar Client hints
    Uptrends' Real User Monitoring gebruikt een user agent request header voor het verzamelen van gebruikersdata. Google zet deze user agent string om naar client hints in toekomstige versies van Chromium-gebaseerde browsers.
  • Real time data
    Zodra iemand uw website bezoekt, wordt de data die het RUM script verzameld naar Uptrends verstuurd op het moment dat de pagina klaar is met laden. Uw data wordt dan verwerkt, maar u ziet deze normaliter al binnen een paar minuten in uw dashboards verschijnen. U hoeft dus niet tot de volgende dag te wachten tot u uw resultaten ziet! Ook al is uw data enorm recent - onze aanbeveling is om Real User Monitoring data voornamelijk te gebruiken om trends te inspecteren.
  • Real User Monitoring begrijpen
    In dit artikel leggen we basisbegrippen van RUM uit en hoe RUM werkt.
  • Real User Monitoring instellen
    Leer hoe u met enkele eenvoudige stappen aan de slag gaat met Real User Monitoring.
  • RUM en gebruikersprivacy
    Het monitoren van performancegegevens van echte gebruikers kan leiden tot bezorgdheid voor uw merk omtrent privacy. Lees hoe Uptrends gebruikersprivacy beschermt en wat u verder moet weten.
  • Voorgedefinieerde dashboards voor real user monitoring
    In dit artikel vindt u de basisprincipes van de dashboards RUM overzicht en RUM performance.