1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Dashboards en rapportage
  4. SLA
  5. Werken met meerdere SLA-definities

Werken met meerdere SLA-definities

Voor de meeste gebruikers van Uptrends is één SLA-definitie genoeg, maar sommige bedrijven onderhouden of monitoren meerdere SLA’s met verschillende minimumpercentages, paginalaadtijden of operator responstijden. Om te leren hoe u extra SLA-definities instelt of de standaard SLA-definitie aanpast leest u het artikel Een SLA instellen. Als u uw SLA-definities heeft geconfigureerd en wilt leren hoe u meerdere SLA-definities gebruikt in uw Uptrends-account, dan bent u hier op de juiste plaats.

Uptrends berekent de SLA-nummers/naleving voor elke SLA-definitie voor elke controleregel in uw account. U hoeft bepaalde controleregels niet te koppelen aan bepaalde SLA-definities, want u kunt data bekijken van alle controleregels of controleregelgroepen, onafhankelijk van welke SLA-definitie is toegepast. U kunt in het standaard dashboard SLA-overzicht werken en schakelen tussen definities en controleregels of controleregelgroepen, en u kunt aangepaste SLA-overzichtdashboards creëren voor specifieke controleregels of controleregelgroepen en SLA-definities.

Opmerking: Als u in uw SLA-overzicht streepjes en nullen ziet in plaats van data, dan hebben uw tegel-/dashboardinstellingen een conflict in de data veroorzaakt, wat resulteert in ongeldige data. Het knowledgebase-artikel Ontbrekende gegevens SLA-overzicht bevat meer informatie over dit soort conflicten.

Schakelen tussen SLA-definities in het dashboard SLA-overzicht

Nadat u aanvullende SLA-definities heeft gecreëerd, kunt u kiezen welke u in uw dashboard SLA-overzicht wilt weergeven. Om te schakelen tussen SLA-definities doet u het volgende:

1. Ga naar het menu Dashboards > Synthetics: SLA overzicht.
  2. Klik op het menupictogram met drie stippen van de tegel om de tegelinstellingen te openen.
  3. Kies een SLA-definitie in de lijst SLA gebaseerd op.
  4. Klik op Instellen.

Uw tegel ververst op basis van de gewijzigde SLA-definitie. Als de SLA-definitie nieuw is, ziet u waarschijnlijk streepjes (-) in plaats van data. Uptrends berekent en bewaart de SLA-data in realtime na het creëren van de definitie. Aangezien de SLA-definitie nieuw is, heeft het systeem nog geen complete dataset gebaseerd op deze nieuwe definitie en de datum- /tijdinstellingen, dus toont het rapport een streepje in plaats van percentages die gebaseerd zijn op een onvolledige dataset. Lees voor meer informatie het knowledgebase-artikel Ontbrekende gegevens SLA-overzicht.

Aangepaste dashboards SLA-overzicht

Als u met meerdere SLA-definities werkt, kunt u in een aangepast dashboard afzonderlijke tegels creëren op basis van verschillende combinaties van SLA-definities en controleregels. Of u creëert verschillende aangepaste dashboards op basis van verschillende combinaties van SLA-definities en controleregels of controleregelgroepen.

Om een aangepast SLA-dashboard te maken moet u eerst een aangepast dashboard maken of een kopie opslaan van het dashboard SLA-overzicht om deze aan te passen.

Creëer een aangepast dashboard SLA-overzicht

1. Ga naar het menu Dashboards > Synthetics: SLA overzicht.
  2. Klik op het menupictogram met drie stippen om de instellingen te openen.
  3. (Optioneel) Als u meerdere definities gebruikt, verandert u de SLA-definitie in SLA gebaseerd op.
  4. Klik op het tabblad Groepen en controleregels.
  5. Deselecteer Gebruik de context van het dashboard (als deze is geselecteerd) en selecteer de controleregel(s) of groep(en) om op te nemen in het aangepaste dashboard.
  6. Klik op Instellen.
  7. Klik op het hamburgerpictogram .
  8. Selecteer Opslaan als.
  9. Geef het nieuwe dashboard een beschrijvende naam.
  10. Klik op Opslaan.

U heeft nu een aangepast dashboard dat toegankelijk is via het menu Dashboards > Aangepaste dashboards.

Creëer aanvullende SLA-tegels

In plaats van meerdere dashboards te maken, kunt u ook een multi-view dashboard creëren met tegels die gebaseerd zijn op verschillende combinaties van SLA-definities, controleregels of controleregelgroepen. Maak eerst een kopie van het standaard SLA-dashboard om dat aan te passen (zie de aanwijzingen hierboven vanaf stap 7). Om tegels toe te voegen doet u het volgende:

1. Open uw aangepaste dashboard door naar het menu Dashboards > Aangepaste dashboards te gaan en uw dashboard te selecteren.
  2. Klik op het hamburgerpictogram .
  3. Selecteer Tegel toevoegen.
  4. Selecteer Controleregel lijst in de Tegeltypes.
  5. Klik op Volgende.
  6. Selecteer de controleregel(s) of controleregelgroep(en) die u voor deze tegel wilt gebruiken.
  7. Klik op Voltooien en de nieuwe tegel is gecreëerd.
  8. Klik op het menupictogram met drie stippen van de tegel om de tegelinstellingen te openen.
  9. Selecteer een SLA-definitie in de lijst SLA gebaseerd op.
  10. Klik op de vakjes bij de waarden die u wilt weergeven.
  11. Wijzig desgewenst andere instellingen.
  12. Klik op Instellen.
  13. Klik op Opslaan op het Actiemenu.

Voeg zoveel tegels toe als u nodig heeft.