1. Support
 2. Academy
 3. Aangepaste dashboards
 4. Aangepaste dashboards configureren

Les: Aangepaste dashboards configureren

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

In deze les leert u hoe u een aangepast dashboard bouwt vanaf een bestaand dashboard en hoe u een aangepast dashboard van de grond af aan creëert. Maakt u zich vooral niet bezorgd, het is eenvoudiger dan zelf een cake van de grond af aan bakken! (Maar als u een cake bakt, stuurt u ons dan ook een of twee plakken?)

Een nieuw dashboard creëren

Een aangepast dashboard maken klinkt als een enorme klus, maar we hebben het zo eenvoudig gemaakt dat u dit met enkele klikken doet. Wij denken dat u meer tijd zult besteden aan het bedenken van wat u in uw aangepaste dashboard wilt opnemen dan aan het creëren ervan!

 1. Om te beginnen met het maken van een aangepast dashboard gaat u naar het menu Dashboards op het hoofdmenu en selecteert u + Dashboard toevoegen.
 2. Het venster Nieuw dashboard maken verschijnt, waarin u kunt kiezen of u een nieuw dashboard wilt maken van Sjabloon of Kopiëren van bestaand.
  Maken van sjabloon voegt automatisch blanco tegels toe aan uw nieuwe dashboard, zodat u snel kunt beginnen met het toevoegen van uw dataweergaven. In de volgende les wordt het gebruik van tegels uitgebreider uitgelegd.
  Kopieer bestaand betekent dat een bestaand aangepast dashboard wordt gedupliceerd. Als u een bestaand standaard dashboard wilt dupliceren, dient u dat dashboard te openen en een kopie ervan op te slaan via het grijze actiemenu van het dashboard.
  Tip: Kies Opslaan als in een bestaand dashboard (standaard of aangepast). Op deze manier krijgt u een nieuwe werkkopie.
 3. Wanneer u het formaat voor uw aangepaste dashboard hebt geselecteerd, klikt u op Dashboard maken.

U ziet nu een dashboard dat gevuld moet worden! Maar voordat u het gaat vullen, slaat u uw nieuwe dashboard op.

Een dashboard opslaan

 1. Om uw nieuwe dashboard te bewaren, klikt u op de menuknop en kiest Opslaan als.
 2. Voer in het venster Dashboard opslaan als een naam in voor het dashboard en klik dan op de knop Opslaan.
 3. Uw nieuwe dashboard is met succes opgeslagen! U kunt het openen via Mijn dashboards in het menu Dashboards in het hoofdmenu.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.