1. Support
  2. Uptrends Academy
  3. Aangepaste dashboards
  4. Inleiding tot aangepaste dashboards

Les: Inleiding tot aangepaste dashboards

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

In deze les krijgt u overzicht van wat u kunt doen met aangepaste dashboards, waaronder enkele ‘best practices’, zodat u ze snel kunt gaan maken en gebruiken.

Wat zijn aangepaste dashboards?

Aangepaste dashboards zijn gepersonaliseerde verzamelingen van rapporten die zowel grafiek- als lijstvarianten bevatten van uw monitoring data. Ze zijn zo ontworpen dat ze volledig flexibel zijn, zodat u snel tegels kunt toevoegen, kunt kiezen hoe u uw gemonitorde uptime- en performancedata weergeeft en in een oogopslag trends kunt zien.

Het is mogelijk een aangepast dashboard van de grond af aan op te bouwen, het gewenste aantal tegels te selecteren en vervolgens via slepen-en-neerzetten de gewenste lay-out te maken.

Het is ook mogelijk een bestaand dashboard (deze noemen we standaard dashboards) te gebruiken en dit aan te passen. (Deze mogelijkheid raden we aan als u voor het eerst aan de slag gaat met Uptrends.)

Wat is het voordeel van een aangepast dashboard?

Uptrends wordt standaard geleverd met een reeks standaard dashboards (standaard dashboards zijn in een eerdere cursus besproken) die unieke combinaties bevatten van tegels, die ontworpen zijn om vaak opgevraagde data weer te gegeven.

Dat gezegd zijnde, we vinden dat de meest innovatieve tools die tools zijn waarmee gebruikers zelf aan de slag kunnen en zo nieuwe, interessante oplossingen voor problemen vinden die zelfs nog niet in ogenschouw waren genomen.

Dat is de basis van de functionaliteit van onze aangepaste dashboards: u de flexibiliteit bieden die u nodig hebt om complexe problemen met beschikbaarheid en performance op te lossen.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.