Denk snel! In deze les leert u meer over de verschillende controleregeltypes voor website performance en hoe u ze toevoegt en configureert. Dit wordt geen saaie lange les, dat beloven we!

Welke types controleregels zijn er voor website performance?

• Echte Browser Check
    Een controleregeltype Echte browser check controleert uw website op uptime en beschikbaarheid, en meet bestandsgroottes (in bytes), evenals resolve-, download- en verbindingstijden.
  • Full Page Check
    Een controleregeltype Full page check controleert uw website performance op elementniveau en geeft uw data weer in een watervalgrafiek.
  • Full Page Check+ Een controleregeltype Full page check+ controleert uw website performance op elementniveau, met inbegrip van content van derde partijen, en geeft uw data weer in een watervalgrafiek.

Een controleregel voor website performance toevoegen en configureren

1. Klik op de knop + Controleregel toevoegen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.
  2. Het configuratiescherm Nieuwe controleregel verschijnt. Voer eerst de naam voor uw controleregel in en kies dan de controlefrequentie.

Opmerking Met de controlefrequentie stelt u in hoe vaak onze 150+ mondiale controlestations controleren of uw website of webservice in de lucht is.
  3. Ga dan verder en kies uw controleregeltype. Selecteer Echte browser check of Full page check in het menu Type. Wilt u een Full page check+ toevoegen, selecteer dan de optie Upgrade naar FPC+.
  4. Nadat u uw controleregeltype hebt geselecteerd, voert u uw URL in in het invoervak URL, waarbij u ervoor zorgt dat u het juiste voorvoegsel invoert (d.w.z. http:// of https://).
  5. Als u de controleregel Full page check hebt geselecteerd en deze wilt instellen als een Full page check+ (om zowel op pagina-elementen van de website zelf als die van derde partijen te controleren), klikt u op Upgrade naar FPC+. Er verschijnt een extra optie, waar u wordt gevraagd een domeingroep te kiezen. Hebt u nog geen domeingroep gecreëerd (waarmee u kunt filteren tussen eigen pagina-elementen en die van derde partijen), selecteer dan Standaard set in het menu.
  6. Als u tevreden bent met de configuratie van uw nieuwe controleregel, klikt u op de knop Opslaan. Nu hebt u uw nieuwe controleregel voor website performance toegevoegd!

Opmerking: Onderzoek ook de andere controleregelinstellingen in de tabbladen boven aan het scherm Nieuwe controleregel.