Nu u weet waar Publieke Statuspagina's goed voor zijn, gaat u er nu een helemaal van de grond af aan configureren!

Een Publieke Statuspagina bouwen

1. Klik op de knop Publieke statuspagina's beheren in het menu Dashboards in het hoofdmenu van de Uptrends-applicatie.
  2. Er verschijnt een lijst met uw huidige Publieke Statuspagina's. Uw account bevat standaard één voorgeconfigureerde Publieke Statuspagina. Omwille van deze les zullen we die negeren, dus klik nu rechts bovenaan op de blauwe knop Publieke Statuspagina toevoegen.
  3. U ziet nu een reeks algemene opties, waaronder status publiceren, naam statuspagina en de URL van uw pagina. Voer eerst een naam in voor uw Publieke Statuspagina.
    Tip: Selecteer de optie Publiceren opdat uw Publieke Statuspagina beschikbaar is zonder eerst in te hoeven loggen in uw Uptrends-account. U vindt de URL van uw Publieke Statuspagina in het veld URL, deze kan door iedereen worden bekeken wanneer Publiceren is ingeschakeld.
  4. Nadat u een naam hebt ingevoerd klikt u op het tabblad Data.
  5. In dit tabblad kunt u de periode configureren waaruit data wordt gebruikt en publiekelijk weergegeven, evenals de SLA (Service Level Agreement) en controleregels/controleregelgroepen die u wilt laten weergeven. Selecteer de opties die u wilt publiceren op uw Publieke Statuspagina.
    Let op: De data in uw Publieke Statuspagina is gebaseerd op de geselecteerde SLA. U kunt een nieuwe SLA instellen of een bestaande bewerken via het menu SLA in het hoofdmenu van de Uptrends-applicatie.
  6. Nadat u uw data-instellingen hebt geconfigureerd klikt u op het tabblad Layout instellingen.
  7. Met dit tabblad kunt u de algehele aanblik van uw Publieke Statuspagina veranderen, zoals de hoofdkleur, tekst- en achtergrondkleur, en aangepaste details bij onderwerp, onderschrift en logo toevoegen. Configureer uw aanpassingen en klik dan op de groene knop Opslaan.
  8. 8. Nu bent u weer terug in hoofdvenster Publieke Statuspagina's, waar uw nieuwe statuspagina wordt vermeld. Om een preview van gepubliceerde pagina's te bekijken klikt u op de betreffende link.
    Opmerking: Als u uw pagina niet hebt gepubliceerd of er wijzigingen in wilt aanbrengen, klikt u op de naam van de statuspagina om opnieuw naar het configuratievenster van die pagina te gaan.

Gefeliciteerd, u hebt nu met succes uw eerste Uptrends Publieke Statuspagina geconfigureerd! Mocht u extra assistentie nodig hebben, aarzelt u dan niet een support ticket te sturen.

Wilt u uw Publieke Statuspagina opnemen in een webpagina?

Een Publieke Statuspagina in uw website opnemen doet u in een handomdraai. Het enige wat u nodig hebt is de onderstaande code, met de URL van uw gepubliceerde publieke statuspagina op de gemarkeerde locatie. U kunt uw aangepaste code vinden in het tabblad Layout instellingen bij Embed-code.

<iframe src=”your Public Status Page URL here”>
</iframe>