Uptrends kan uw website en services monitoren op uptime en performance, maar we kunnen uw servers ook extern monitoren. In deze les leert u meer over de verschillende types controleregels voor externe servers en hoe u ze configureert.

Welke controleregeltypes zijn er voor externe servers?

• SMTP
    Een controleregeltype SMTP controleert uw SMTP-mailserver op uptime en beschikbaarheid.

• POP3
    Een controleregeltype POP3 controleert uw POP3-mailserver op uptime en beschikbaarheid.

• IMAP
    Een controleregeltype IMAP controleert uw IMAP-mailserver op uptime en beschikbaarheid.

• MySQL
    Een controleregeltype MySQL controleert uw MySQL-server op uptime en beschikbaarheid.

• Microsoft SQL Server
    Een controleregeltype Microsoft SQL Server controleert uw Microsoft SQL Server op uptime en beschikbaarheid.

• Ping
    Een controleregeltype Ping controleert een IP-adres dat bereikbaar is buiten de firewall op uptime en beschikbaarheid.

• Connect
    Het controleregeltype Connect voert een low-level TCP Connect uit op een specifieke poort.

Een controleregel voor een externe server toevoegen en configureren

Het configureren van een externe server of netwerkapparaat is heel eenvoudig, dit kan in een minuut of twee. Het belangrijkste is dat u uw domeinservernaam of IP-adres bij de hand hebt.

1. Klik op de knop + Controleregel toevoegen in het Controleregels menu op het hoofdmenu.

2. Het configuratiescherm Nieuwe controleregel verschijnt. Voer eerst de naam voor uw controleregel in en kies dan de controlefrequentie.
    Opmerking: Uw controlefrequentie is de tijd tussen het einde van de ene controle en het begin van de volgende. Lees meer >
  3. Ga dan verder en kies uw controleregeltype. Selecteer SMTP, POP3, MySQL, Microsoft SQL Server, Ping, of Connect in het menu Type

4. Voer dan uw monitor URL in in het URL-invoervak, en verzeker u ervan dat de domeinnaam of IP-adres correct is.
    Let op: Heeft u een SMTP, POP3, MySQL of Microsoft SQL Server, controleer dan dat het poortnummer juist is!
  5. Als u tevreden bent over de configuratie van uw nieuwe controleregel klikt u op de knop Opslaan. U hebt nu uw nieuwe controleregel voor uw externe server toegevoegd!
    Opmerking: Onderzoek ook de andere controleregelinstellingen in de tabbladen boven aan het scherm Nieuwe controleregel.