De uptime van uw webapplicatie-interacties hoeft geen mysterie te zijn. In deze les leert u hoe u de browserextensie Transactie recorder downloadt en installeert. Ook leert u hoe u uw eerste transactie opneemt zodat u snel kunt beginnen met het monitoren van uw webapplicatie-interacties.

Een transactie opnemen

Stap 1: Installeer de Transactie Recorder

Om de Uptrends Transactie recorder te kunnen installeren dient de browser Google Chrome geïnstalleerd te zijn.

1. Chrome Web Store
    Ga in uw Google Chrome browser naar de Uptrends Extensie in de Chrome Web Store.
  2. Installeer de Uptrends Chrome Extensie
    Wanneer u in de Chrome Web Store bent, klikt op Toevoegen aan Chrome. Er wordt gevraagd te bevestigen of u de Transactie recorder wilt installeren. Klik op Toevoegen.

Stap 2: Uw transactie opnemen

1. Start de recorder
    Om de Transactie recorder te starten klikt u op het blauwe Uptrends-logo in de Chrome-taakbalk. Er wordt een venster geopend dat de recorder bevat.
    Opmerking: U hebt een Uptrends-account nodig (er is een gratis proefversie beschikbaar) voordat u een transactie kunt uploaden.

2. Start het opnemen
    Om uw transactie op te nemen klikt u op Start Recording. Er wordt een nieuw Chrome-venster geopend. Alle acties in dit venster worden automatisch als onderdeel van uw transactie opgenomen en elke transactiestap is zichtbaar in het venster van de Transactie recorder.
    Om een Content Controle toe te voegen, klikt u op de knop Add Content Check in het venster van de Transactie Recorder. Er wordt dan gevraagd om de tekst toe te voegen die u wilt verifiëren als onderdeel van uw transactie. Wanneer u tevreden bent, klikt u op Save.
    Om een Transactie Stap toe te voegen klikt u op de knop 'Add Step' in het Transactie recorder-venster. Er wordt gevraagd een naam in te voeren voor de stap. Nadat u een naam hebt toegevoegd, kunt u de interactie met uw website voortzetten.
  3. Stop Recording
    Als u klaar bent met het opnemen van uw transactiestappen, klikt u op Opname stoppen. U hebt dan de opties Resume recording, Clear recording of Upload recording.
  4. Upload
    Als u tevreden bent met uw transactie, klikt u op Upload recording. U wordt vervolgens gevraagd om veilig in te loggen in uw Uptrends-account. Nadat u zich hebt aangemeld, vraagt de Transactie Recorder uw opnamegegevens. Deze gegevens worden zichtbaar gemaakt in uw account zodra u op Uploaden starten klikt.

Stap 3: Verstuur uw opname ter controle

Nadat uw opname is geüpload, vertelt de Transactie Recorder u dat de opname in uw Opnamewachtrij is geplaatst, die zichtbaar is in uw account via het menu Controleregels > Opnamewachtrij. Deze lijst bevat al uw opnamen, en u kunt ze bekijken of wissen. Als u tevreden bent over een bepaalde opname, verstuurt u deze om door onze supportmedewerkers te worden gecontroleerd.

Stap 4: Beoordeling & Activatie

Wanneer de transactie-opname succesvol is verstuurd naar uw Uptrends-account, zal de controle van de transactie 24 tot 48 uur duren.

Wanneer uw transactie ter beoordeling ligt, zullen onze support engineers de transactie evalueren om er zeker van te zijn dat uw transactiestappen stabiel en veilig zijn. Er worden geen data verzameld totdat uw transactie is goedgekeurd.

Stap 5: Bekijk de resultaten

Om de status van uw transacties te bekijken logt u in op uw account en navigeert u naar het dashboard Controleregelstatus via het Controleregel menu.

U kunt ook zien of onze support engineers aanvullende vragen of notities hebben toegevoegd aan het ticket dat is aangemaakt nadat u de transactie verstuurde. Dit ticket vindt u onder Uw ticketoverzicht in het Support menu.

Meer hulp nodig bij het configureren van uw transacties?

Meer informatie over het oplossen van problemen bij transacties is te vinden in onze Knowledge Base, of stuur ons een support ticket voor assistentie.

Als u tevreden bent met uw geregistreerde transactie, klikt u op Upload opname. U wordt vervolgens gevraagd om veilig in te loggen op uw Uptrends-account. Nadat u zich hebt aangemeld, vraagt de Transaction Recorder uw opnamegegevens. Deze gegevens worden zichtbaar gemaakt in uw account zodra u op Uploaden starten klikt.