1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Basisprincipes van de Uptrends-app
  4. Een controleregel toevoegen

Een controleregel toevoegen

Een controleregel vertegenwoordigt de URL, server of webservice die wordt gemonitord. Het is wat de Uptrends-service controleert en monitort op uptime en performance.

Er zijn verschillende controleregeltypes beschikbaar binnen de Uptrends-applicatie, afhankelijk van het pakket waarvoor u zich heeft aangemeld. Bekijk ons artikel over controleregeltypes voor een gedetailleerd overzicht van beschikbare controleregeltypes.

Wilt u beginnen met het monitoren van uw website, webservice of server, maar weet u niet hoe u een controleregel moet toevoegen?

Volg deze stappen:

1. Log in op uw Uptrends-account. Als u nog geen account heeft, kunt u een gratis proefaccount krijgen door u aan te melden voor een proefabonnement.
  2. Ga naar Monitoring > Controleregels beheren en klik op de knop Controleregel toevoegen. Als alternatief: Klik op de + knop in het menu Monitoring > Controleregels beheren.
  3. Selecteer in het pop-upvenster Kies een controleregel type eerst het controleregel type en klik dan op de knop Kiezen.
    De nieuwe controleregel is gecreëerd en u bevindt zich in het configuratiescherm Nieuwe controleregel van de controleregel.
  4. Geef uw controleregel een Naam.
  5. Stel het Controle-interval in. Uw controle-interval is de tijd tussen het einde van de ene controle en het begin van de volgende.
  6. Afhankelijk van het type controleregel zijn er een aantal extra tabbladen met aanvullende controleregelinstellingen. Vul deze in of pas deze aan uw behoeften aan.
  7. Als u tevreden bent met uw controleregelconfiguratie, klikt u op de knop Opslaan.