Met Uptrends is het nog nooit zo eenvoudig geweest om de uptime of performancestatus van een website, server of webservice te monitoren. Maar wat doet u als u een reeks services wilt monitoren en deze snel wilt opzetten? Dan gebruikt u Controleregelsjablonen.

Wat is een controleregelsjabloon?

Een controleregelsjabloon is een tool die kan worden gebruikt voor het toevoegen van groepen nieuwe controleregels met vergelijkbare configuraties voor alertcondities, controlestations en onderhoudsperiodes. U kunt ze beschouwen als een manier om controleregelconfiguraties te dupliceren, maar dan supersnel.

Waarom zijn controleregelsjablonen handig?

Als u een reeks controleregels maakt die dezelfde regels volgen voor alertcondities, controlestations of onderhoudsperiodes, kan het handmatig configureren veel moeite en tijd kosten. Door een controleregelsjabloon te gebruiken, kunt u met minimale moeite en tijd regels toevoegen aan controleregels, en verdergaan met waar u het beste in bent.

Hoe maak ik een controleregelsjabloon?

1. Log in op uw Uptrends-account.

2. Kies de optie Controleregelsjablonen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.

3. Op het actiemenu klikt u op de knop Sjabloon toevoegen.

4. In het scherm Nieuwe conroleregelsjabloon dat verschijnt, kunt u de naam van uw sjabloon, alertcondities, controlestations en onderhoudsperiodes instellen.

5. Als u tevreden bent over uw nieuwe sjabloon, klikt u op de groene knop Opslaan.

Nu kunt u via het scherm Controleregelsjablonen uw opgeslagen controleregelsjabloon toepassen op elke gecreëerde controleregel.