1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Controleregel instellingen
  4. Controleregelsjablonen

Controleregelsjablonen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Met Uptrends is het nog nooit zo eenvoudig geweest om de uptime of performancestatus van een website, server of webservice te monitoren. Maar wat doet u als u een reeks services wilt monitoren en deze snel wilt opzetten? Dan gebruikt u Controleregelsjablonen.

Wat is een controleregelsjabloon?

Een controleregelsjabloon is een tool die kan worden gebruikt voor het toevoegen van groepen nieuwe controleregels met vergelijkbare configuraties voor foutcondities, controlestations en onderhoudsperiodes. U kunt ze beschouwen als een manier om controleregelconfiguraties te dupliceren, maar dan supersnel.

Waarom zijn controleregelsjablonen handig?

Als u een reeks controleregels maakt die dezelfde regels volgen voor foutcondities, controlestations of onderhoudsperiodes, kan het handmatig configureren veel moeite en tijd kosten. Door een controleregelsjabloon te gebruiken, kunt u met minimale moeite en tijd regels toevoegen aan controleregels, en verdergaan met waar u het beste in bent.

Hoe maak ik een controleregelsjabloon?

1. Log in op uw Uptrends-account.
  2. Kies de optie Controleregelsjablonen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.
  3. Op het actiemenu klikt u op de knop Sjabloon toevoegen.
  4. In het scherm Nieuwe conroleregelsjabloon dat verschijnt, kunt u de naam van uw sjabloon, foutcondities, controlestations en onderhoudsperiodes instellen.
  5. Als u tevreden bent over uw nieuwe sjabloon, klikt u op de groene knop Opslaan.

Nu kunt u via het scherm Controleregelsjablonen uw opgeslagen controleregelsjabloon toepassen op elke gecreëerde controleregel.