1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Controleregel instellingen
  4. Controleregelgroepen

Controleregelgroepen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Controleregelgroepen hebben alles te maken met organiseren en dingen eenvoudiger maken. Nadat u uw controleregelgroepen hebt geconfigureerd, kunt u met behulp van deze groepen gemakkelijker en sneller sjablonen toepassen, controleregels toevoegen aan alertdefinities, en dashboards en rapporten configureren.

Controleregelgroepen definiëren

Hoewel uw groep Alle controleregels niet bewerkbaar is, is elke andere groep die u maakt wel bewerkbaar. Bovendien kan een controleregel tot meerdere controleregelgroepen behoren. U kunt uw controleregelgroepen op verschillende manieren configureren. We hebben enkele voorbeelden verzameld van veelvoorkomende manieren waarop andere gebruikers hun controleregelgroepen hebben gedefinieerd.

Controleregeltype: We vinden het handig controleregelgroepen te configureren op basis van controleregeltype, zoals controleregels voor websiteperformance, voor mobiele performance, voor uptime, voor API, voor transacties en voor certificaten. Dit soort groeperen is vooral handig bij het instellen van rapporten.

Locatiespecifiek: Als u rapportages op basis van geografische locaties wilt ontvangen, is het handig om uw controleregelgroepen op regio of land in te stellen. Meestal zullen deze geografisch specifieke controleregels dezelfde controlestations delen, waardoor het eenvoudig is deze te beheren met controleregelsjablonen.

Data Center: Als u sites hebt die door verschillende datacenters worden ondersteund, wilt u misschien groepen instellen op basis van het datacenter. U kunt snel controleren op performance en uptime op basis van het datacenter. Groeperen op datacenter kan van pas komen bij het instellen van onderhoudsroosters met behulp van controleregelsjablonen.

Belang: Misschien wilt u controleregels groeperen op basis van het belang van de controleregel. De beschikbaarheid van uw blog zal bijvoorbeeld niet dezelfde prioriteit hebben als uw inlogpagina; het instellen van controleregelgroepen op basis van het belang van de URL is dus een prima manier om controleregels te organiseren en prioriteiten aan uw rapporten te stellen.

Domein: U kunt verschillende domeinen of subdomeinen onderhouden. Als u organiseert op basis van domein, is het eenvoudig om alerts te escaleren op basis van het domein.

Paginadoel: We zien ook regelmatig bedrijven die hun controleregels groeperen op basis van het doel van de URL, zoals de inlogpagina’s, startpagina’s en ondersteuningspagina’s.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.