Het configureren van foutcondities is de eerste stap bij het instellen van uw alerts. De foutcondities definiëren de condities waarin een alert wordt gecreëerd en (indien geconfigureerd) een alertbericht wordt verzonden.

Als u meer wilt weten over hoe fouten en alerts samenwerken, lees dan het Knowledge Base-artikel Overzicht Alerting dat de volledige flow van controleregelchecks tot alertberichten bevat.

Wat is een foutconditie?

Met een foutconditie kunt u definiëren wat u als een noemenswaardig probleem (een fout) van uw website, webservice of server beschouwt. Bijvoorbeeld, afhankelijk van wat uw website moet laden (inhoud, plug-ins, scripts) om klaar te zijn voor de bezoeker, kan deze heel snel up-and-running zijn, of het kan iets langer duren. Alleen u kunt definiëren wat goed of acceptabel is voor uw website. Daarom moet u beslissen op welke fouten u wilt triggeren en wat de grenswaarden of specifieke voorwaarden zijn.

In de Uptrends-app maken foutcondities deel uit van de controleregelinstellingen, op hun eigen tabblad:

screenshot foutcondities controleregelinstellingen

Verschillende controleregeltypes hebben verschillende sets foutcondities, gebaseerd op het doel van de controleregel en de data die ze verzamelen.

Welke foutcondities zijn beschikbaar?

De onderstaande tabel toont alle foutcondities gegroepeerd per categorie en voor welke controleregeltypes ze beschikbaar zijn. Het controleregeltype Full Page Check wordt hier vermeld met de afkorting ‘FPC’.

Houd er rekening mee dat een Multi-step API-controleregel (MSA-controleregel) een andere manier gebruikt om fouten te detecteren. Deze heeft geen foutcondities zoals hier beschreven.

Categorie Foutconditie(s) Beschikbaar voor controleregeltype
Beschikbaarheid Algemene beschikbaarheid Alle*
Beschikbaarheid HTTP status code match HTTP(S), Webservice HTTP(S)
Pagina-inhoud Pagina inhoud match HTTP(S), Webservice HTTP(S), FPC
Element-URL’s Controleer of een URL in de lijst met resources overeenkomt met een (RegEx)-waarde FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Element-URL’s Controleer of geen van de URL’s in de lijst met resources overeenkomt met een (RegEx)-waarde FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Laadtijd / Tijd van uitvoeren Zorgelijke grenswaarde Alle*
Laadtijd / Tijd van uitvoeren Kritieke grenswaarde Alle*
Core Web Vitals Gebruik de aanbevolen Core Web Vitals FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Core Web Vitals Maximale tijd tot First Contentful Paint FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Core Web Vitals Maximale tijd tot Largest Contentful Paint FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Core Web Vitals Maximale Time To Interactive FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Core Web Vitals Maximale Total Blocking Time FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Core Web Vitals Maximale cumulative layout shift score FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
W3C-kengetallen Request start FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
W3C-kengetallen Time to first byte FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
W3C-kengetallen DOM interactive FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
W3C-kengetallen DOM complete FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Console-inhoud Controle inhoud consolebericht FPC (browsertype “Chrome met extra kengetallen”)
Resources Totaal van alle resources minimum HTTP(S), FPC, Webservice HTTP(S)
Resources Totaal van alle resources maximum FPC
Resources Percentage elementen dat niet wordt geladen FPC
Resources Percentage elementen boven bepaalde omvang FPC

*HTTP(S), FPC, Transactie, Webservice HTTPS, DNS, SSL, (S)FTP, SMTP, POP3, IMAP, MS SQL Server, MySQL, Ping, Connect

Raadpleeg de Knowledge Base-artikelen die in de bovenstaande tabel zijn gekoppeld voor gedetailleerde informatie over hoe de individuele foutcondities werken.

Een foutconditie configureren

Een foutconditie kan worden geconfigureerd bij het bouwen van een nieuwe controleregel of door een bestaande controleregel te bewerken. Als u een nieuwe controleregel moet toevoegen, lees dan de informatie in Controleregels toevoegen en voeg eerst een nieuwe controleregel toe.

Foutcondities configureren:

1. Ga naar Monitoring > Controleregels beheren.
  2. Selecteer in het overzicht Controleregels de controleregel waaraan u een foutconditie wilt toevoegen.
  3. Open het tabblad Foutcondities.
  4. Vouw de foutconditiecategorie die u wilt configureren uit door op het pijltje voor de categorie te klikken.
  5. Configureer uw foutcondities naar behoefte. Bij sommige categorieën moet u eerst op de knop + Nieuwe controle klikken om een conditie toe te voegen.
  6. Herhaal het toevoegen en configureren van condities voor andere categorieën.
  7. Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan om al uw wijzigingen op te slaan.