Content caching kan ongelofelijk handig zijn voor een webmaster, omdat het de algehele performance kan verbeteren aangezien hierdoor in de loop der tijd minder bronnen worden gebruikt. Maar als u een website of service monitort, kan het door caching lastig zijn zeker te weten of een element echt up of down is.

Door een willekeurige URL-waarde in te voeren, kunt u de cache verversen van elke Http,webservice, RBC ofFPC-aanroep en zekerstellen dat er geen eerdere inhoud is gecachet.

Let op: De volgende informatie gaat over server side caching aan uw kant, niet aan de kant van Uptrends' websitemonitoringservice.

Hoe werkt cache busting?

Cache busting wordt mogelijk gemaakt door de token {random} te gebruiken. Om deze functie te gebruiken voert u de token gewoon in als onderdeel van de URL bij de controleregelinstellingen, bijvoorbeeld:

http://www.example.com?myvalue={random}

Dit wordt geresolved naar iets als:

http://www.example.com?myvalue=37f1f109-58a2-4bea-adfb-9aed54619453
Opmerking: Het toevoegen van de token {random} werkt ook in Http POST request body.