1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Controleregel instellingen
  4. Random URL-waarde / Cache busting

Random URL waarde / Cache Busting

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Content caching kan ongelofelijk handig zijn voor een webmaster, omdat het de algehele performance kan verbeteren aangezien hierdoor in de loop der tijd minder bronnen worden gebruikt. Maar als u een website of service monitort, kan het door caching lastig zijn zeker te weten of een element echt up of down is.

Door een willekeurige URL-waarde in te voeren, kunt u de cache verversen van elke Http,webservice, RBC ofFPC-aanroep en zekerstellen dat er geen eerdere inhoud is gecachet.

Let op: De volgende informatie gaat over server side caching aan uw kant, niet aan de kant van Uptrends' websitemonitoringservice.

Hoe werkt cache busting?

Cache busting wordt mogelijk gemaakt door de token {random} te gebruiken. Om deze functie te gebruiken voert u de token gewoon in als onderdeel van de URL bij de controleregelinstellingen, bijvoorbeeld:

http://www.example.com?myvalue={random}

Dit wordt geresolved naar iets als:

http://www.example.com?myvalue=37f1f109-58a2-4bea-adfb-9aed54619453

Opmerking: Het toevoegen van de token {random} werkt ook in Http POST request body.