1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controleregelbeheer
  5. Controleregelsjablonen

Controleregelsjablonen

Met Uptrends is het nog nooit zo eenvoudig geweest om de uptime of performancestatus van een website, server of webservice te monitoren. Maar wat doet u als u een reeks services wilt monitoren en deze snel wilt opzetten? Dan gebruikt u Controleregelsjablonen.

Een controleregelsjabloon is een tool die kan worden gebruikt voor het toevoegen van bepaalde instellingen, zoals foutcondities, controlestations en onderhoudsperiodes aan groepen controleregels. U kunt ze beschouwen als een manier om controleregelconfiguraties te dupliceren, maar dan supersnel.

Waarom zijn controleregelsjablonen handig?

Als u een reeks controleregels maakt die dezelfde regels volgen voor foutcondities, controlestations of onderhoudsperiodes, kan het handmatig configureren veel moeite en tijd kosten. Door een controleregelsjabloon te gebruiken, kunt u met minimale moeite en tijd specifieke instellingen toevoegen aan controleregels, en verdergaan met waar u het beste in bent.

Hoe creëer ik een controleregelsjabloon?

1. Ga naar Accountinstellingen > Controleregelsjablonen.
  2. Klik in de rechter bovenhoek van het scherm op de knop Sjabloon toevoegen.
  3. Nu kunt u de naam van uw sjabloon, foutcondities, controlestations en/of onderhoudsperiodes instellen.
Opmerking: Als u een controleregelsjabloon toepast, passen we alleen de instellingen toe waarin u wijzigingen heeft aangebracht toen de sjabloon werd gemaakt. Als u bijvoorbeeld een sjabloon wilt gebruiken om alleen een onderhoudsperiode toe te passen, zorg er dan voor dat u alleen die instelling aanpast bij het creëren van de controleregelsjabloon. Hetzelfde geldt voor het toepassen van een bepaalde controlestationselectie of foutconditie.
  1. Als u klaar bent, klikt u op de groene knop Opslaan.

U kunt nu uw opgeslagen controleregelsjabloon toepassen op elke bestaande controleregel, via de pagina Controleregelsjablonen.

Een controleregelsjabloon toepassen

Om een controleregelsjabloon toe te passen:

1. Ga naar Accountinstellingen > Controleregelsjablonen.
  2. Zoek de juiste controleregelsjabloon in de lijst en klik op Toepassen.
  3. Selecteer de individuele controleregel(s) of controleregelgroep(en) waarop u de sjabloon wilt toepassen.
  4. Klik op de knop Toepassen.

Hiermee worden de opgegeven instellingen toegepast op de geselecteerde controleregel(s)/controleregelgroep(en).