U configureet uw SSL Certificaat-controleregel op dezelfde manier als bij een webpaginacontroleregel. Als u hulp nodig hebt bij de basisinstellingen van uw controleregels kunt u meer informatie vinden in de Uptrends Academy. Om een controleregel SSL Certificaat te configureren doet u het volgende:

1. Selecteer +Controleregel toevoegen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.
  2. Selecteer SSL Certificaat in het menu Type.
  3. Geef uw controleregel een Naam..
  4. Stel de Controlefrequentie in.
  5. Selecteer de selectievakjes Actief en Alerts genereren als deze nog niet zijn geselecteerd.
  6. Voer de URL van uw website in het vak URL in.
  7. Voer de informatie in van uw SSL Certificaat dat u wilt volgen.
  8. Voer in het vak Expiratie waarschuwingsdagen in hoeveel dagen voor de certificaatvervaldatum u een alert wilt ontvangen.
  9. Klik op Opslaan.
Met deze basisconfiguratie monitort Uptrends de vervaldatum van en veranderingen in uw SSL Certificaat, en wordt u gewezen op beschikbaarheidproblemen. U kunt de pagina ook monitoren op laadtijd en basisauthenticatie met de tabbladen Alertcondities en Extra.