Een SSL (Secure Socket Layers) Certificaat is belangrijker dan de meeste mensen denken. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste gebruikers het advies van de browser opvolgen en uw site verlaten voor een concurrent als zij een waarschuwing krijgen over een ongeldig of vervallen SSL Certificaat. SSL errors overkomen iedereen; zelfs Google is het slachtoffer geworden van een verlopen certificaat. Bij personeelsverloop en veranderingen in verantwoordelijkheden kunnen SSL Certificaten buiten beeld raken, maar met Uptrends kunt u al uw SSL-informatie op één plaats bewaren en alerts ontvangen over vervaldata en veranderingen in uw certificaat.
Naast het instellen van een alarm voor een naderende vervaldatum kunt u één of alle volgende certificaatwaarden volgen:
  • Algemene naam
  • Organisatie
  • Organisatorische eenheid
  • Serienummer
  • Vingerafdruk
  • Verleend door algemene naam
  • Verleend door organisatie
  • Verleend door organisatorische eenheid
Als een van deze waarden op uw sitecertificaat verandert (een mogelijke aanwijzing van een hack), stuurt Uptrends een alert.