1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controlestations

Controlestations

Uptrends beschikt over een uitgebreid wereldwijd monitoringnetwerk van meer dan 233 controlestations die kunnen worden gebruikt om uw websites, servers en webservices te monitoren, zodat u kunt bepalen waar een probleem vandaan komt. Deze externe controlestations helpen u de gebruikerservaring buiten uw firewall te beschermen.

Maar u wilt misschien ook de interne gebruikerservaring achter uw firewall beschermen. Voor deze taak biedt Uptrends u de mogelijkheid om zelf Door de gebruiker beheerde controlestations in te stellen, gebaseerd op een Docker-installatie en binnen uw eigen netwerk om van daaruit monitoringchecks uit te voeren. De functie Persoonlijke locaties in de Uptrends-app helpt u bij het opzetten en beheren van uw eigen controlestations.

Controlestations van Uptrends

Lees meer over het netwerk van Uptrends' controlestations in de volgende Knowledge Base-artikelen.

Door de gebruiker beheerde controlestations

Als u controleregelchecks vanaf uw eigen site wilt uitvoeren, moet u door de gebruiker beheerde controlestations gebruiken, ook wel “persoonlijke controlestations” genoemd. U bereidt de interne hardwarestructuur voor en installeert de benodigde software met behulp van Uptrends' Docker persoonlijke-controlestationinstallatie. Deze aanpak geeft u volledige controle omdat u de installatie en updates zelf doet.

Om uw controlestations te beheren gebruikt u persoonlijke locaties in de Uptrends-app. Met de persoonlijke locaties kunt u uw controlestations groeperen en het is de plaats waar u de bestanden downloadt die nodig zijn voor de Docker-installatie.

De onderstaande knowledgebase-artikelen vertellen u meer over hoe de door de gebruiker beheerde controlestations in het algemeen werken, de vereisten (hardware/software), installatie en het maken en beheren van persoonlijke locaties. Mocht u vragen hebben die niet in deze artikelen worden behandeld, neem dan gerust contact op met Support voor verdere hulp.