Het is u misschien opgevallen bij het selecteren van uw controlestations dat we de controlestations in China als niet-primair aanduiden. Niet-primaire controlestations zijn controlestations die onderhevig zijn aan onregelmatige beschikbaarheid en mogelijk verminderde bandbreedte vanwege de lokale internetinfrastructuur en overheidscontrole.

We hebben ervoor gekozen de controlestations in China standaard uit te sluiten wanneer u Azië selecteert (zie hieronder), maar dat betekent niet dat we niet willen dat u ze gebruikt. We hebben ze uitgesloten om er zeker van te zijn dat u weet dat deze controlestations onderhevig zijn aan instabiele omstandigheden en dat ze uw uptime- en performancerapportage negatief kunnen beïnvloeden wanneer u ervoor kiest ze te gebruiken.


De grote firewall van China

De Chinese overheid onderhoudt een censuurprogramma dat bekend is geworden als de 'Grote Firewall van China' (GFW). De overheid gebruikt de firewall om inhoud te filteren door bepaalde sites te blokkeren en anderen te vertragen. Bij inhoud waarvan de bandbreedte geblokkeerd of verminderd is gaat het om websites voor sociale media, websites buiten China, zoekmachines, webapplicaties, VPN's en alle andere inhoud die zij ongepast of aanstootgevend vinden op basis van sociale en politieke voorkeuren.

Verminderde beschikbaarheid

Vanwege wisselende niveaus van censuur, gebeurt het af en toe dat onze controlestations in China niet beschikbaar voor ons zijn omdat de overheid alle externe communicatie blokkeert. Ons systeem kan tijdens deze blokkades geen controles delegeren naar de controlestations in China. Zodra de controlestations voor ons weer beschikbaar zijn, hervatten we het testen vanaf die controlestations.

Ik test alleen binnen China, maar ik zie tests van andere controlestations. Waarom?

Hoewel het belangrijk is om te testen vanaf de locatie van uw gebruiker, wilt u ook de status van uw website of service weten als die locatie onbereikbaar is voor het testen. In plaats van uw site of dienst niet te testen tijdens periodes van beperkte of ontbrekende verbinding met onze controlestations in China, gebruikt Uptrends andere controlestations voor het testen, zodat u uitval en performanceproblemen die zich in de tussentijd kunnen voordoen, kunt vastleggen. Vanwege de instabiliteit van de controlestations in China, raden we aan dat u vanaf alle controlestations in China test, aangezien Uptrends zal worden uitgebreid om ze allemaal op te nemen als uw geselecteerde controlestations niet meer beschikbaar zijn.