Een controleregeltype database zal u alerts sturen op basis van responstijd en verbindingsproblemen. U zult zien dat het configureren van een databaseservercontroleregel  lijkt op het configureren van een controleregeltype HTTPS met slechts een paar extra velden. Meer informatie over het configureren van controleregels en alertcondities is te vinden in de Uptrends Academy. Om een databasecontroleregel te configureren dient u het volgende te weten:
  • naam van de database,
  • URL of IP van de database, en optioneel
  • inloggegevens van de database.

De controleregel configureren

To set up a database monitor

1. Klik op + Controleregel toevoegen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.
  2. Kies Microsoft SQL Server of MySQL onder Database servers in het menu Type.
  3. Typ de domeinnaam of het IP-adres van de database server in het vak Netwerkadres.
  4. Vul de andere velden in op het tabblad Algemeen.
  5. Stel uw responstijden in op het tabblad Alertcondities.
  6. Klik op het tabblad Extra.
  7. Vul een Gebruikersnaam en Wachtwoord in als u wilt dat de controleregel inlogt.
  8. Vul de Database naam in.
  9. Definieer uw controlestations op het tabblad Controlestations.
  10. Klik op Opslaan.