1. Support
  2. Knowledge Base
  3. FTP en SFTP
  4. Een SFTP-controleregel configureren

Een SFTP-controleregel configureren

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

SFTP, of Secure File Transfer Protocol, is het standaard protocol voor bestandsoverdracht. Het wordt gebruikt voor het veilig versturen van bestanden tussen twee partijen. Uptrends biedt de mogelijkheid uw SFTP-server te monitoren op verbeterde veiligheid en performance.

Hoe configureer ik een SFTP-controleregel?

Om een SFTP-controleregel te configureren doet u het volgende:

1. Selecteer Controleregel toevoegen in het menu Controleregels. In het menu Type kiest u het controleregeltype SFTP.
  2. Specificeer de eigenschappen van de nieuwe SFTP-controleregel (net zoals u dat zou doen bij elke andere controleregel). Voer de controleregelnaam, de controlefrequentie en het netwerkadres van uw SFTP-server in. Dit kan een netwerknaam of een IP-adres zijn.
  3. Vul op het tabblad Extra uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer de SFTP-actie die u wilt gebruiken.
  4. Bekijk in het volgende hoofdstuk welke acties u kunt selecteren.