SFTP, of Secure File Transfer Protocol, is het standaard protocol voor bestandsoverdracht. Het wordt gebruikt voor het veilig versturen van bestanden tussen twee partijen. Uptrends biedt de mogelijkheid uw SFTP-server te monitoren op verbeterde veiligheid en performance.

Hoe configureer ik een SFTP-controleregel?

Om een SFTP-controleregel te configureren doet u het volgende:

1. Selecteer Controleregel toevoegen in het menu Controleregels. In het menu Type kiest u het controleregeltype SFTP.
  2. Specificeer de eigenschappen van de nieuwe SFTP-controleregel (net zoals u dat zou doen bij elke andere controleregel). Voer de controleregelnaam, de controlefrequentie en het netwerkadres van uw SFTP-server in. Dit kan een netwerknaam of een IP-adres zijn.
  3. Vul op het tabblad Extra uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer de SFTP-actie die u wilt gebruiken.
  4. Bekijk in het volgende hoofdstuk welke acties u kunt selecteren.

Welke acties kan ik uitvoeren met een SFTP-controleregel?

De SFTP-controleregel kan verschillende acties uitvoeren, waaronder:

• Verbind met SFTP-server met een gebruikersnaam en wachtwoord
    De controleregel verbindt met de SFTP-server met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u opgeeft. De controleregel zal een fout rapporteren als de server niet beschikbaar is of als er een fout optreedt tijdens het inloggen.
  • Test of een bestand op de SFTP-server bestaat
    In deze modus verbindt de controleregel eerst met de SFTP-server en verifieert vervolgens of een specifiek bestand op de server bestaat.
  • Test of een bestand op de SFTP-server niet bestaat
    Soms wilt u misschien monitoren of een specifiek bestand niet bestaat op de SFTP-server. In dat geval selecteert u deze actie.
  • Download een bestand van de SFTP-server
    In deze modus verbindt de controleregel eerst met de SFTP-server, verifieert dan of een specifiek bestand op de server bestaat en downloadt vervolgens het bestand. De maximale bestandsgrootte voor downloaden is 1 MB.
Download een bestand van de SFTP-server