1. Support
  2. Knowledge Base
  3. HTTP en HTTPS
  4. Overzicht HTTP-controleregel

Overzicht HTTP-controleregel

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Een HTTP-controleregel controleert de beschikbaarheid van uw webpagina’s vanaf de geconfigureerde controlestations verspreid over de wereld. De controleregel controleert op het meest elementaire niveau of er een foutvrije respons is van de webserver. Naast controleren op beschikbaarheid (of uptime monitoring), kunt u ook de laadtijden van uw pagina’s, minimale paginagrootte, inhoud en statuscodes monitoren en er alerts voor genereren.

Opmerking: Hebt u hulp nodig bij het maken van een HTTP-controleregel? Ga naar de Academy voor een snelle les hierover.

Foutcondities

Er zijn verschillende condities op uw webpagina die u kunt selecteren en waarvoor u alerts kunt genereren. Op het tabblad Foutcondities kunt u de verwachte laadtijden (laadlimieten) van de pagina, de verwachte minimale paginagrootte en Pagina inhoud match instellen.

Paginalaadtijden

Door trage pagina’s nemen bounce rates toe. U kunt maximaal twee verschillende laadtijden instellen en alerts genereren wanneer de pagina’s er langer over doen om te laden. De standaardinstellingen zijn 2,5 en 5 seconden, maar u zou uw pagina’s zo moeten configureren dat de laadtijden onder de 2 seconden blijven. Merk op dat een HTTP-controleregel alleen de HTML-inhoud van een pagina downloadt. Als u alle elementen van een pagina wilt monitoren (met inbegrip van stylesheets, scripts en afbeeldingen) raden we aan een Echte browser check of Full page check te gebruiken.

Minimale paginagrootte

Uw pagina laadt misschien snel. Maar als de pagina niet volledig wordt geladen, wat is dan het voordeel van een snel ladende pagina? Door een minimale paginagrootte in te stellen (in bytes), weet u wanneer een deel van uw pagina niet laadt.

Pagina inhoud match

Als u een cruciaal element op de pagina hebt, kunt u een bepaald woord of zinsdeel opnemen in het veld inhoud match. Als de controleregel dit niet vindt in de opgevraagde pagina, kunt u een alert genereren.

Opmerking: U kunt ook controleren of een woord NIET op de pagina voorkomt door er een uitroepteken (!) voor te plaatsen. Als u bijvoorbeeld zeker wilt zijn dat het woord ‘error’ niet op de pagina verschijnt, typt u ‘!error’ in het veld inhoud match.

HTTP-statuscode

Soms verwacht u een errorcode of een andere code dan een geslaagde. Als u bijvoorbeeld een oude webpagina doorstuurt naar een nieuwe pagina, wilt u waarschijnlijk weten of het doorsturen functioneert. Een volledige lijst met statuscodes is te vinden bij de Internet Assigned Numbers Authority’s (IANA) HTTP Status Code Registry.

Geavanceerde HTTP-instellingen

Bij de basiscontroleregel HTTP kunt u de controle uitbreiden door op het tabblad Extra een user agent te selecteren, basic authentication te gebruiken en HTTP requests te definiëren.

User agent:

Wilt u uw webpagina met specifieke browsers testen? In het menu User agent kunt u kiezen uit 15 verschillende veelgebruikte browsers of een aangepaste agent maken. Merk op dat hiermee alleen de gekozen User agent wordt meegestuurd met de request. We controleren de site dus niet echt in een browser. Als u een enkele pagina in een echte browser wilt monitoren, gebruik dan een Echte browser check of Full page check.

Gebruikersauthenticatie:

Als uw pagina gebruikersauthenticatie vereist, kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om te verifiëren dat uw authenticatieproces correct werkt. Leer hoe Uptrends encryptie gebruikt om uw authenticatie-infomatie te beveiligen.

Aangepast HTTP request:

De basiscontroleregel HTTP gebruikt een ‘get’ header, maar u kunt ook de post headers testen. U kunt ook uw eigen aangepaste HTTP request headers maken en testen.

Opmerking: Het controleregeltype HTTP downloadt alleen de HTML-inhoud van een pagina. Deze controleregel downloadt geen afbeeldingen, scripts of interactieve elementen van de pagina. Als u de volledige inhoud van een webpagina moet controleren, raden we aan het controleregeltype Full page check te gebruiken.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.