Ontvang website monitoring alerts in PagerDuty

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

PagerDuty biedt alerting, on-call scheduling, escalatiebeleid en incident tracking om uw team te waarschuwen en systeeminformatie te verzamelen. Door Uptrends' integratie met PagerDuty kunt u alertberichten vanuit uw Uptrends-account naar een PagerDuty-account sturen. U configureert de integratie in drie stappen:

 1. Configureer de integratie in PagerDuty.
 2. Configureer de integratie in Uptrends.
 3. Voeg in Uptrends de integratie toe aan een alertdefinitie.

Bent u benieuwd naar wat u te zien krijgt als deze integratie is geconfigureerd? Hieronder ziet u een voorbeeld van de integratie in PagerDuty. Lees de gedetailleerde aanwijzingen hierna over de configuratie!

1. De integratie configureren in PagerDuty

Deze voorbereiding is alleen van toepassing als u alerts wilt ontvangen in uw PagerDuty-account. De integratie tussen Uptrends en PagerDuty bestaat uit alerts die door Uptrends worden verzonden naar een door de gebruiker gedefinieerde service in PagerDuty. Om Uptrends in staat te stellen alerts naar die PagerDuty-service te sturen, dient u binnen uw PagerDuty-account een service te creëren. Dit proces wordt hieronder beschreven.

 1. Selecteer Services in het menu Configuration in de bovenste menubalk van het hoofdscherm van uw PagerDuty-account.
 2. Het venster Services verschijnt. Klik op de knop + New Service.
 3. Het venster Add a Service verschijnt. In dit venster kunt u de servicegegevens invullen. Voer een naam in voor de service en voeg desgewenst een omschrijving toe. Bij de Integration Settings selecteert u de optie Use our API directly. Bij de Incident Settings selecteert u een Escalation Policy, Urgency Level en Incident Behavior. Klik op de knop Add Service om uw nieuwe service toe te voegen.
 4. Nu gaat u naar de servicepagina van uw nieuwe service. Het tabblad Integrations bevat de Integration Key van uw service.

Hiermee is de configuratie van de integratie in PagerDuty voltooid.

2. De integratie configureren in Uptrends

De functie Integraties is toegankelijk via het hoofdmenu in Uptrends.

 1. Kies Integraties in het menu Alerts op het hoofdmenu.
 2. Het venster Integraties verschijnt en bevat de integraties die in Uptrends zijn gedefinieerd. Aanvankelijk zal dit venster leeg zijn.
 3. U kunt een nieuwe integratie definiëren door te klikken op de knop Integratie toevoegen in de rechter bovenhoek van dit venster. Het venster Nieuwe integratie verschijnt.
 4. Selecteer PagerDuty om een PagerDuty-integratie te creëren.
 5. Klik op de knop Alert with PagerDuty om te starten met het ophalen van de relevante integratie-informatie. Dit proces houdt in dat u Uptrends toestemming geeft alerts te posten naar een PagerDuty-service die u in de vorige stap hebt gespecificeerd.
 6. Nadat u deze toestemming hebt gegeven keert u terug naar Uptrends om de integratiedefinitie te voltooien.
 7. Om de definitie te voltooien dient u een naam in te voeren voor deze integratie en te klikken op de knop Opslaan in de linker benedenhoek. Nu keert u terug naar het venster Integraties dat uw nieuwe integratiedefinitie bevat..
 8. Als u deze integratie wilt bewerken, kunt u erop klikken om hem in een venster te openen. U kunt de naam van de integratie veranderen, de integratie deactiveren of hem verwijderen als de integratie door geen enkele alertdefinitie wordt gebruikt:
Tip: Als u een integratiedefinitie deactiveert, zal deze integratie niet gebruikt worden voor alerts. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld het ontvangen van alerts in uw PagerDuty service tijdelijk wilt uitschakelen.

3. De integratie toevoegen aan een alertdefinitie in Uptrends

Een integratiedefinitie op zichzelf doet niets. Deze moet worden gekoppeld aan een of meer escalatieniveaus om via de integratie alerts te ontvangen.

 1. Om een integratiedefinitie aan een escalatieniveau te koppelen navigeert u in Uptrends naar de betreffende alertdefinitie en escalatieniveau.
 2. Elk tabblad Escalatieniveau bevat een element genaamd Alerts versturen door integraties.
 3. Selecteer de integratiedefinitie die u aan dit escalatieniveau wilt koppelen.
 4. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Dat is alles! U hebt de PagerDuty-integratie met succes geconfigureerd.

Zoals gewoonlijk kunt u als u vragen heeft contact opnemen met ons support team.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.