Het configureren van uw controleregel voor een mailserver is bijna hetzelfde als bij andere types controleregels. Een overzicht van het configureren van een nieuwe controleregel is te vinden in de Uptrends Academy. Om een mailserver-controleregel te configureren doet u het volgende:

1. Selecteer +Controleregel toevoegen in het menu Controleregels op het hoofdmenu.
  2. Selecteer SMTP, POP3, of IMAP in het menu Type.
  3. Voer een Naam in voor uw controleregel.
  4. Stel de Controlefrequentie in.
  5. Selecteer de selectievakjes Actief en Alerts genereren als deze nog niet zijn geselecteerd.
  6. Specificeer het IP-adres of de domeinnaam van uw mailserver in het vak Netwerkadres.
  7. Controleer dat het Poortnummer correct is.
  8. Klik op Opslaan.

Met deze basisconfiguratie zal Uptrends u alerts sturen als uw server niet beschikbaar is. U kunt ook het tabblad Alertcondities gebruiken om alerts voor responstijden te configureren. Op het tabblad Extra kunt u authenticatie-informatie verstrekken als u wilt dat Uptrends probeert in te loggen op de server (leer hoe Uptrends uw authenticatie-informatie beschermt).