1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Operators

Operators

Operators zijn de gebruikersaccounts in de Uptrends-app. Ze worden beheerd door een administrator en elke operator behoort tot ten minste één operatorgroep. Operators hebben hun eigen inloggegevens, tenzij ze single sign-on als enige inlogoptie gebruiken. De administrator heeft toegang tot alle instellingen voor de operator en de operator kan er een aantal aan zijn eigen voorkeur aanpassen, zoals de taal, tijdzone of standaard dashboard.

Eerst moet u weten waar en hoe u nieuwe operators (of operatorgroepen) in het algemeen toevoegt. Bekijk ons KB-artikel Een operator toevoegen of verwijderen om aan de slag te gaan met de basisprincipes.

Als u een nieuwe operator heeft toegevoegd, komt u op de pagina met operatorinstellingen die verschillende tabbladen heeft voor de configuratie van het gebruikersaccount. Bekijk de volgende Knowledge Base-artikelen voor meer informatie over de betreffende instellingen.

Algemeen — contactgegevens, inloggegevens en persoonlijke instellingen zoals het standaard dashboard of de tijdzone worden uitgelegd in het KB-artikel Algemene instellingen.

Geen-dienstperiodes — geen-dienstperiodes voor operators worden besproken in Dienstperiodes.

Lid van — u kunt achtergrondinformatie vinden in Operatorgroepen en Een operator administratorbevoegdheden geven.

Gebruikersrechten — bevat de configuratie van wie toegang heeft tot wat, zoals wordt uitgelegd in het artikel Gebruikersrechten.

API management — u kunt API-accounts/inloggegevens toevoegen aan een operator die nodig zijn voor calls met Uptrends' API. Volg de instructies in Operator API management om API accounts toe te voegen of te verwijderen.

Binnen de Uptrends-applicatie vindt u de Hub voor gebruikersbeheer voor een snel en eenvoudig overzicht van de operators in uw account.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.