1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Operators
  4. Algemene operatorinstellingen

Algemene operatorinstellingen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Als u een operator heeft toegevoegd moet u een aantal instellingen configureren, te beginnen met instellingen op het tabblad Algemeen van de operatorpagina. De opties worden in dit artikel beschreven. U moet administratorrechten hebben om operators toe te voegen en te configureren.

Login informatie

Operator configureren — u kunt kiezen of u de nieuwe operator handmatig instelt (in de Uptrends-app) of dat u een uitnodiging stuurt en het aan de nieuwe operator overlaat om zijn eigen inloggegevens in te vullen.

Opmerking: Operators die single sign-on (SSO) gebruiken kunnen niet via een uitnodiging worden toegevoegd. Gebruik in plaats daarvan de handmatige accountconfiguratie.

De uitnodiging wordt via e-mail verzonden naar het e-mailadres in de E-mail-instelling van de Login informatie en bevat een link waarop de nieuwe gebruiker kan klikken om zijn wachtwoord in te stellen. Een uitnodiging is 21 dagen geldig. Daarna vervalt de link in de uitnodiging.

U kunt een uitnodiging nogmaals verzenden, bijvoorbeeld als u de nieuwe operator een herinnering wilt sturen dat hij zijn account nog moet activeren of als de uitnodiging is verlopen.

Op de pagina met operatorinstellingen kunt u de status van de uitnodiging zien.

Een andere manier om de status van de uitnodiging te controleren, is door te kijken op de operatorspagina, die u kunt vinden door naar Accountinstellingen > Operators te gaan. De pagina Operators heeft een kolom met informatie over de laatste login van de gebruiker en de status van (lopende) uitnodigingen. Deze heet Laatste login en kan de volgende waarden hebben:

• Tijdstempel van de laatste login — De account is geactiveerd en gebruikt.
  • Uitgenodigd — De uitnodiging is verzonden en is nog steeds geldig.
  • Uitnodiging verlopen — De uitnodiging is verzonden, maar er zijn 21 dagen verstreken voordat de gebruiker op de link in de e-mail heeft geklikt.
  • Nooit ingelogd — De uitnodiging is geaccepteerd door op de link te klikken, maar de gebruiker heeft sindsdien niet meer ingelogd.

Als u Handmatig toevoegen heeft gekozen, moet u het wachtwoord voor de operator invullen en daarna doorgeven. Er wordt in dit geval niet automatisch een e-mail verzonden.