1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Operators
  4. Operatorgroepen

Operatorgroepen

Wanneer u uw operators instelt in uw Uptrends-account, kan het handig zijn om aangepaste operatorgroepen te maken. Met operatorgroepen kunt u gemakkelijker toegang tot aangepaste rapporten toewijzen en ze zijn handig bij het configureren van uw alertdefinities. In dit artikel vindt u informatie over de twee operatorgroepen die al in uw account zijn opgenomen en enkele voorbeelden van hoe u uw operatorgroepen kunt organiseren.

Het is in de Operatorgroepen waar u rechten toekent aan gebruikers binnen de Uptrends-app. Bekijk het artikel Gebruikersrechten voor meer informatie.

Een operatorgroep toevoegen

Een nieuwe operatorgroep toevoegen:

  1. Ga naar Accountinstellingen > Operators, groepen (en deelaccounts) om de Hub voor gebruikersbeheer te openen.
  2. Klik op de knop Operatorgroep toevoegen.
  3. Voer een naam in voor de operatorgroep in de Omschrijving.
  4. Gebruik de boomstructuur Operators in deze groep om operators toe te voegen of te verwijderen door het vakje voor de naam te (de)selecteren. Houd er rekening mee dat een operator lid kan zijn van verschillende groepen.
  5. Als u klaar bent met het toevoegen van operators aan de groep, klikt u op de knop Opslaan.

De operatorgroepen Iedereen en Administrators

U begint met twee operatorgroepen: Iedereen en Administrators. Deze twee speciale groepen dienen twee zeer verschillende functies.

Iedereen

De groep Iedereen is precies wat het zegt, iedereen. Alle operators die in uw account zijn ingesteld, worden in deze groep weergegeven. U kunt de operatorgroep Iedereen niet bewerken. Gebruik deze groep als u toegangsrechten wilt instellen voor al uw operatorgroepen.

Administrators

Als u een operator toevoegt aan de groep Administrators, geeft u de operator volledige toegang tot alle aspecten van uw Uptrends-account. Deze operators kunnen controleregels en dashboards aanpassen, operators toevoegen en verwijderen, alertdefinities definiëren en wijzigen, accountinstellingen aanpassen, en ze kunnen facturen bekijken en offertes aanvragen voor extra SMS-tegoeden en controleregels. Wees voorzichtig met het toevoegen van gebruikers aan deze zeer exclusieve groep.

Aangepaste groepen

Als u er niet uitkomt en geen manier kunt bedenken om uw operators te organiseren, kijk dan eens hoe sommige andere Uptrends-gebruikers groepen in hun accounts hebben gebruikt.

Uw organigram gebruiken

U heeft waarschijnlijk een goed voorbeeld van hoe u uw operatorgroepen kunt definiëren met behulp van de organigrammen van uw bedrijf. We zien vaak operatorgroepen op basis van afdeling of teams. U wilt bijvoorbeeld een operatorgroep maken voor uw DevOps-team, supportteam of managementteam. Misschien wilt u die op afdelingen gebaseerde groepen in teams opdelen, bijvoorbeeld support: eerste ploeg, support: tweede ploeg en support: derde ploeg.

Op basis van de functie van de operator

Misschien vindt u het handig (vooral voor alerting) om operatorgroepen te maken op basis van de functie van de operator. Het is bijvoorbeeld niet zinvol om API-gerelateerde problemen aan uw webontwerper toe te wijzen. In plaats daarvan kunt u een API-operatorgroep maken, zodat u alerts met betrekking tot uw API rechtstreeks naar het team kunt verzenden dat deze kan herstellen. Hetzelfde geldt voor databaseproblemen, performanceproblemen en netwerkinfrastructuurproblemen.

Respons-/supportniveau

Wanneer u uw alertdefinities configureert, wilt u misschien groepen maken op basis van responsniveaus. Stel bijvoorbeeld support-operatorgroepen op het eerste, tweede en derde niveau in. In combinatie met geen-dienstperiodes en alertescalaties ontvangt uw dienstdoende supportmedewerker op elk niveau de alert wanneer het probleem escaleert.

Leveranciers en klanten

Mogelijk wilt u groepen maken op basis van leveranciers en klanten die u toegang heeft gegeven tot uw Uptrends-rapporten. Misschien heeft u een overeenkomst met uw CDN-provider om rechtstreeks te reageren op CDN-gerelateerde problemen. Klanten die afhankelijk zijn van uw diensten, hebben mogelijk ook inzicht nodig in uw beschikbaarheid en performance door middel van rechtstreekse toegang tot uw rapporten. Door deze speciale operators in hun eigen operatorgroepen te plaatsen, kan het beheren van toegang eenvoudiger worden.

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.