Alerts zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de status van uw gemonitorde services, maar er zijn momenten waarop u gewoon geen alerts wilt ontvangen – namelijk, als u niet werkt! Hiervoor hebben we Dienstperiodes gecreëerd.

Wat is een dienstperiode?

Een dienstperiode is een werkrooster dat u gebruikt om te definiëren wanneer een operator dienst heeft. Hiermee zorgt u ervoor dat operators alleen waarschuwingen ontvangen wanneer ze werken. Werkroosters kunnen worden ingesteld om eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks te worden herhaald.

Een dienstperiode toevoegen of wijzigen

Het is heel eenvoudig om een dienstperiode toe te voegen aan een operator en deze kan worden gewijzigd wanneer u maar wilt.

1. Log in op uw Uptrends account.

2. Kies Operators in het menu Accounts.

3. Er verschijnt een lijst met operators binnen uw account. Selecteer de operator waarvoor u een dienstperiode wilt toevoegen.

4. Nu bent u in het scherm operatorinstellingen. Klik op het tabblad Dienstperiodes.

5. U ziet een lijst met bestaande dienstperiodes. (Zo niet, klik dan op Geen-dienstperiode toevoegen)

6. Selecteer het tijdsbestek waarin de operator niet beschikbaar is en klik op Instellingen.

7. Wanneer u klaar bent, klikt u op de groene knop Opslaan.
Let op: Wanneer een operator vermeld wordt als 'Geen-dienst' zal deze geen alerts ontvangen.