1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Operators
  4. Werken met geen-dienstperiodes

Werken met geen-dienstperiodes

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Alerts zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de status van uw gemonitorde services, maar er zijn momenten waarop u gewoon geen alerts wilt ontvangen – namelijk, als u niet werkt! Hiervoor hebben we Geen-dienstperiodes gecreëerd.

Wat is een geen-dienstperiode?

Een geen-dienstperiode is een werkrooster dat u gebruikt om te definiëren wanneer een operator geen dienst heeft. Hiermee zorgt u ervoor dat operators alleen alerts ontvangen wanneer ze werken. Werkroosters kunnen worden ingesteld om eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks te worden herhaald.

Een geen-dienstperiode gebruiken

Het is heel eenvoudig om een dienstperiode toe te voegen aan een operator en deze kan worden gewijzigd wanneer u maar wilt.

1. Log in op uw Uptrends account.
  2. Navigeer naar de pagina Operators in het menu Accounts.
  3. Er verschijnt een lijst met operators binnen uw account. Selecteer de operator waarvoor u een geen-dienstperiode wilt toevoegen.
  4. Nu bent u in het scherm operatorinstellingen. Klik op het tabblad Geen-dienstperiodes.
  5. U ziet een lijst met bestaande geen-dienstperiodes. (Zo niet, klik dan op Geen-dienstperiode toevoegen)
  6. Selecteer het tijdsbestek waarin de operator niet beschikbaar is en klik op Instellen.
  7. Wanneer u klaar bent, klikt u op de groene knop Opslaan.
Let op: Wanneer bij een operator ‘Geen-dienst’ wordt vermeld zal deze geen alerts ontvangen.