We baseren de prijs van het monitoren van een transactie op het aantal transactiecontroleregels dat is toegewezen aan de transactie. Het aantal gebruikte transactiecontroleregels vertaalt zich direct in de in de totale kosten van het monitoren. Maar hoe wordt het aantal controleregels berekend? Deze vraag wordt ons vaak gesteld, en de verwarring rond dit onderwerp is geen verrassing, want deze is vooral te wijten aan de semantiek. In dit artikel definiëren we wat we bedoelen met transactie, transactiecontroleregel en transactiestap, en leggen we uit hoe we dat magische aantal transactiecontroleregels berekenen.

Transactie: Een transactie is het traject dat een gebruiker aflegt om een taak op uw website te voltooien. Transacties omvatten taken als inloggen, een aankoop doen, een formulier versturen, een document aanvragen, een account instellen, een nieuw wachtwoord aanvragen enzovoort. Het is de transactie die u wilt verifiëren met transactiecontroleregels.

Transactiestap: Een transactiestap bestaat uit de afzonderlijke handelingen die de gebruiker langs het pad leiden tot de taak is voltooid. In een enkele stap maakt de gebruiker selecties, vult hij formulieren in en klikt tot slot op een knop of koppeling om naar de volgende stap in zijn traject te gaan. Elke stap eindigt met een server request voor nieuwe inhoud zodat de gebruiker zijn pad kan vervolgen en een taak kan voltooien.

Transactiecontroleregel: Een enkele transactiecontroleregel monitort een enkele server request. Een transactie bevat twee of meer transactiecontroleregels.

Waar zit nu de verwarring?

U hebt misschien van iemand gehoord dat we de prijs van het monitoren van een transactie baseren op het aantal stappen in een transactie. Dat is alleen waar in een perfecte wereld. We bepalen hoeveel transactiecontroleregels een transactie gebruikt op basis van het aantal server requests dat resulteert in veranderingen in inhoud en of de transactie watervalrapporten of schermopnamen bevat. Bij het schrijven van uw script proberen we elke stap te beperken tot een enkele server request, maar soms bevat een stap twee of helemaal geen server requests. Simpelweg zeggen dat elke stap in een transactie gelijk is aan één transactiecontroleregel is gewoon niet altijd waar.

De berekening van de transactiecontroleregels

Als u een formule wilt voor het berekenen van het aantal controleregels dat nodig is voor een enkele transactie, probeer dan deze:

Aantal server requests + aantal watervalgrafieken + aantal screenshots = totaal aantal transactiecontroleregels

Hoewel bovenstaande formule meestal zal werken, kunnen zoals eerder vermeld andere factoren het totaal aantal controleregels doen toe- of afnemen.

Conclusie

Vraagt u zich nog steeds af hoe we de transactiecontroleregels hebben berekend, neem dan contact op met support. Ons support team zal de transactie met u bekijken en eventuele verwarring wegnemen.