1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Transactiemonitoring
  5. De transaction recorder downloaden en gebruiken

De transaction recorder downloaden en gebruiken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de transaction recorder kunt downloaden en gebruiken. Als u dit wilt uitproberen met een fictieve winkel in plaats van met uw eigen (echte) winkel, bekijk dan de tutorial Gebruikerstraject in een winkel.

Download de transaction recorder

De transaction recorder is een Chrome-browserextensie. Mocht u hiermee niet bekend zijn: een browserextensie is een kleine app die u aan uw Chrome-browser kunt toevoegen om bepaalde dingen te doen, zoals wachtwoorden beheren. In dit geval kunt u het klikpad voor uw transactie vastleggen. De extensie is eenvoudig te installeren, maar als u meer hulp nodig heeft, heeft Google een cursus voor u over browserextensies installeren en beheren.

1. Open een Chrome-browservenster. U moet Chrome gebruiken.
  2. Ga naar de Chrome Web Store. De link brengt u rechtstreeks naar de transaction recorder in de store, of u kunt in de store zoeken naar “Uptrends transaction recorder”.
  3. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome. Er verschijnt een pop-upvenster.
    screenshot Chrome pop-up extensie toevoegen
  4. Klik op Extensie toevoegen. Afhankelijk van uw instellingen moet u mogelijk pop-ups inschakelen voor de Chrome Web Store.
  5. U ziet het Uptrends-logo rechts van de adresbalk in uw Chrome-browser nadat u de extensie heeft toegevoegd. screenshot Uptrends extensie toegevoegd

De transaction recorder is nu klaar voor gebruik.

De transaction recorder gebruiken

1. Open een nieuw Chrome-browservenster en schakel alle opties voor automatisch invullen uit die mogelijk actief zijn. De recorder kan geen automatisch ingevulde tekst zien.

2. Open de transaction recorder door op het Uptrends-logo rechts van de adresbalk te klikken. Er wordt een nieuw venster geopend met Engelstalige gedetailleerde instructies en belangrijke richtlijnen. screenshot start transaction recorder

3. Lees de Quick start en Important guidelines door voordat u verder gaat.

4. Klik rechtsboven op de knop Start recording.
    Mogelijk verschijnt er een pop-up waarin wordt uitgelegd dat het formaat van uw venster moet worden aangepast. Sta toe dat de recorder het formaat van uw venster wijzigt.
    Er wordt een nieuw browservenster geopend vóór het recordervenster. screenshot startpagina

5. Navigeer naar uw startpagina door de URL in de adresbalk van het startvenster van de recorder in te voeren.

6. Klik door uw transactie om alle stappen vast te leggen.

7. Schakel over naar het recordervenster wanneer u het einde van uw transactie heeft bereikt. transaction recorder window with steps

8. Controleer uw script.
    U kunt onnodige acties verwijderen die de transaction recorder heeft opgepikt toen u door de site klikte. Onthoud dat u stappen kunt toevoegen, dingen kunt verwijderen en inhoudcontroles kunt definiëren met de stap-editor in de instellingen van uw controleregel, maar u wilt dat uw opname in dit stadium zo schoon mogelijk is. Als u denkt dat u te veel extra klikken of andere problemen heeft verzameld, kunt u deze opname altijd weggooien en opnieuw beginnen.

9. Klik op de knop Stop Recording als u tevreden bent of opnieuw wilt beginnen.

10. (Optioneel) Als u de opname opnieuw wilt doen, klikt u op Clear recording en voert u de bovenstaande instructies opnieuw uit.

11. Als u tevreden bent met de transactie die u heeft opgenomen, selecteert u Upload recording.

12. Geef uw opname een naam die zal worden gebruikt voor de transactiecontroleregel die automatisch wordt gecreëerd in uw account. De naam helpt u bij het identificeren van uw controleregel in het Overzicht controleregels. U kunt de controleregelnaam later altijd wijzigen. ![screenshot opnamedetails](/img/content/ scr_transaction-upload.min.png)

13. Kies of u gebruik wilt maken van self-service of full-service transacties. De opties zijn:

a) Let Uptrends Support stabilize this transaction for me - full-service transacties. Kies deze optie als u de opname naar het supportteam wilt sturen om het scripten en testen voor u te doen.

b) I’ll test and optimize this transaction by myself first - self-service transacties. Selecteer deze optie als u het liever zelf afhandelt. Deze optie creëert een nieuwe transactiecontroleregel in uw account. Vergeet niet dat u altijd hulp kunt krijgen als u die nodig heeft.

14. Vermeld alle informatie die u of de scriptingprofessional nodig heeft in het tekstveld.

15. Klik op Start upload om de opname naar het team van Uptrends Support te sturen (full-service transactie) of creëer een nieuwe controleregel in uw account (self-service transactie).