1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Transactiemonitoring
  5. Gebruikersrechten beheren voor automatisch aangemaakte vault-secties

Gebruikersrechten beheren voor automatisch aangemaakte vault-secties

De Uptrends vault biedt u een veilige plek om certificaten en public keys op te slaan, samen met de inloggegevens die nodig zijn voor uw transactiescripts. Wanneer u een nieuwe transactiecontroleregel maakt met de Transactie Recorder of als Support een oudere controleregel converteert naar het nieuwere Self-Service Transaction monitoring-formaat, plaatst Uptrends uw gevoelige data automatisch in de vault. Uw script gebruikt deze vault-items en deze gevoelige waarden zijn niet zichtbaar in het script of in uw rapportage (Lees meer over hoe u gevoelige waarden in uw script gebruikt).

Standaard gebruikersrechten gebruikt

De vault bevat items die worden opgeslagen in vault-secties. Alleen die individuele operators of operators in de opgenomen operatorgroepen in de tegel Gebruikersrechten van elke vault-sectie kunnen vault-items in de sectie benaderen en wijzigen.

Nieuwe opnamen en nieuw geconverteerde scripts hebben de standaard gebruikersrechten die zijn toegepast op de nieuwe automatisch aangemaakte vault-sectie(s). De standaard gebruikersrechten omvatten de groep Administrators en de gebruikersgroep van het deelaccount, indien van toepassing.

Nieuw geüploade opnames worden altijd toegevoegd aan een automatisch aangemaakte vault-sectie met ongewijzigde standaard gebruikersrechten. Als u de rechten hebt gewijzigd, maakt de volgende upload een nieuwe sectie die de standaard gebruikersrechten gebruikt.

Opmerking: om meerdere automatisch gegenereerde secties te vermijden laat u de gebruikersrechten op de standaard staan en repliceert u vault-items in een aangepaste sectie en verwijdert u ze uit de automatisch gegenereerde sectie.

De standaard gebruikersrechten wijzigen

U kunt de standaard gebruikersrechten voor elk van uw vault-secties wijzigen om ze meer of minder beperkend te maken door groepen of operators op te nemen of uit te sluiten.

1. Navigeer naar Accountinstellingen > Vault.
  2. Klik om de sectie te openen waarvoor u de gebruikersrechten wilt wijzigen.
  3. Om gebruikersrechten te verwijderen klikt u op Verwijderen rechts van een operator of groep.
  4. Om gebruikersrechten toe te voegen klikt u op + Recht toevoegen in de tegel Gebruikersrechten.
  5. Selecteer de groep of operator.
  6. Stel het Rechtenniveau in op Alleen bekijken of Volledige rechten.
  7. Klik op Toevoegen.