1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Transacties
  4. Transactie monitoring voor mobiel instellen

Transactie monitoring voor mobiel instellen

We vernieuwen onze gebruikersinterface. Sommige informatie is nog niet aangepast. Lees meer.

Mobiel is overal en het testen van transacties voor desktop alleen garandeert mogelijk niet dat uw transacties correct werken voor uw mobiele gebruikers. Met de transactierecorder van Uptrends kunt u scripts instellen voor het monitoren van de mobiele versie of responsive design-versie van uw website door de viewport van een apparaat te simuleren. U simuleert de viewport van het apparaat door de modus mobiele simulatie in Chrome Developer Tools te gebruiken. Dit doet u als volgt:

1. Start de Uptrends Chrome-extensie Transactie Recorder zoals u dat anders ook doet. Er wordt een nieuw browservenster geopend.
  2. Druk op de toets [F12] om de Chrome Developer Tools te openen.
  3. Zoek het pictogram Device Toolbar Toggle en klik erop om naar de modus apparaatsimulatie te gaan.
  4. Pas zo nodig de apparaatinstellingen aan.
  5. Navigeer naar uw mobiele site.
  6. Klik door uw transactie.
  7. Upload naar uw account om zelf te scripten en te testen, of upload het script om Support het scripten voor u te laten doen.
  8. Pas de mobiele-monitoringinstellingen in uw nieuwe transactiecontroleregel aan.

Meer informatie over het gebruik van Device Mode in uw Chrome-browser.

Pas de controleregelinstellingen voor mobiele monitoring aan

Nu u uw transactie hebt opgenomen met de Chrome Dev Tools, moet u de mobiele configuratie in uw controleregelinstellingen voltooien.

1. Open uw nieuwe transactiecontroleregel. Controleregels > Controleregels
  2. Schakel naar de tab Extra.
  3. Pas uw Schermgrootte aan en kies een User agent of gebruik een aangepaste agent, of seleceer Simuleren van mobiele devices en kies een van de populaire apparaten.
  4. Stel Bandbreedte begrenzen in als u de ervaring van de eindgebruiker volledig wilt simuleren. Meer informatie.