Opmerking: Transactiewatervallen zijn beschikbaar in de Enterprise-versie.

Wat is een Transactiewaterval?

Full Page Check-controleregels verzamelen alle uitgaande browserverkeer tijdens het laden van de pagina. Zodoende worden alle afbeeldingen, scripts, stylesheets en andere bestanden die de browser downloadt vastgelegd. Deze informatie wordt weergegeven in een chronologische tijdsequentie, waardoor een soort watervalgrafiek ontstaat (doorgaans bevat deze 100+ elementen voor één pagina). Bij een Full page check-controleregel kan deze informatie alleen van een enkele pagina worden opgehaald. U kunt dezelfde gedetailleerde monitoring uitvoeren met meerstapsprocessen zoals transacties. U kunt nagaan welke bestanden door de browser gedownload worden tijdens elke stap van een transactie.

Waarom gebruik ik Transactiewatervallen?

Activeer een Transactiewaterval als u wilt analyseren waarom een specifieke stap uw transactie plotseling vertraagt. Door de uitgebreide data in de waterval te bekijken, kunt u precies zien welk element uw transactie vertraagt. De waterval toont niet alleen welke elementen uw pagina bevat (zoals afbeeldingen, scripts, stylesheets enzovoort), maar ook de HTTP response headers per element, zodat u nog dieper kunt graven om bijvoorbeeld te inspecteren van welke webserver een specifiek bestand komt.

Wanneer genereert Uptrends een Waterval?

We genereren een waterval wanneer u een Transactiewaterval in een bepaalde stap hebt geactiveerd, nadat de stap is voltooid. Lees verder als u wilt weten hoe u dit configureert!

Hoe configureer ik dit?

Opmerking: U hebt een transactie nodig om Transactiewaterval te kunnen activeren.
  • Kies Controleregels in het menu en selecteer de transactie waarvoor u een waterval wilt activeren.
  • Selecteer in het tabblad Stappen de stap waarvoor u een waterval wilt activeren.
  • Klik op het selectievak Waterfall en we zullen telkens wanneer de stap is voltooid een waterval genereren.

Waarom wordt de waterval per stap gegenereerd?

Door dit per stap te doen, krijgt u alleen watervalrapporten van de stappen die u wilt in plaats van de volledige transactie. Aangezien een volledige transactie honderden, zo niet duizenden stukjes data genereert, zou het niet praktisch zijn om deze allemaal tegelijk te bekijken. In plaats daarvan kunt u specifieke stappen selecteren waarvoor u een watervalgrafiek wilt laten genereren.