Vault-ondersteuning in Multi-Step API-controleregels

Met ons controleregeltype Multi-Step API kunt u een reeks HTTP requests naar uw API instellen die elk een of meer stukjes data gebruiken uit een eerdere request. In sommige gevallen kan het bij dergelijke requests om het verzenden van gevoelige gegevens gaan. Als uw API bijvoorbeeld geauthenticeerde toegang vereist, moet u mogelijk een set inloggegevens verzenden voor authenticatie voordat u verder kunt gaan.

Voorheen werd dat ingesteld door de vereiste gevoelige gegevens toe te voegen als voorgedefinieerde variabelen en die variabelen vervolgens te markeren als gevoelig. Met ingang van deze release hebben we echter de markering ‘gevoelig’ uit voorgedefinieerde variabelen verwijderd en zullen we in plaats daarvan overgaan op vault-ondersteuning voor onze Multi-Step API-controleregels.

Bij het instellen van gevoelige voorgedefinieerde variabelen heeft u nu de optie om te verwijzen naar authenticatiesets die zijn opgeslagen in de vault. Dergelijke authenticatiesets kunnen bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord (hoewel beide optioneel zijn). Bij het weergeven van de verzonden gegevens in de controleregel-log, blijft de gebruikersnaam zichtbaar als gewone tekst, maar wordt de wachtwoordwaarde weergegeven met sterretjes.

vault-authenticatiegegevens in MSA

Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.