Verbeter pagina performance met Core Web Vitals

Core Web Vitals zijn een groep metrieken die door Google zijn geïntroduceerd om beter te begrijpen hoe uw pagina’s presteren. Deze benchmarks maken nu deel uit van Uptrends' Full Page Check-controleregels, waardoor u een volledig overzicht krijgt van uw webpaginaperformance en gebruikerservaring.

Probeer de Core Web Vitals tool

Belangrijke benchmarks

Houd metrieken bij die ertoe doen

Elk bedrijf dat om merkbekendheid en SEO geeft, weet dat gebruikers op zoek zijn naar snel ladende websites voor een optimale gebruikerservaring.

Uptrends monitort en rapporteert CWV metrieken in Full Page Check-controleregels. Gerapporteerde waarden kunnen worden geclassificeerd als Good, Needs improvement, of Poor op basis van Google’s prestatienormen. Het bijhouden van Core Web Vitals is essentieel voor betere paginarankings en om licht te werpen op de kwaliteit van de gebruikerservaring van uw website.

De metrieken die FPC-controleregels monitoren: FCP, LCP, TTI, TBT en CLS.

First Contentful Paint

First Contentful Paint (FCP) is een belangrijk gebruikersgericht CWV-kengetal omdat het de waargenomen laadsnelheid van de pagina meet. Met andere woorden, hoelang het duurt tijdens de laadtijdlijn van de pagina voordat gebruikers iets op het scherm zien gebeuren. Om een goede gebruikerservaring te bieden, moeten sites routinematig een FCP van 1,8 seconden of minder halen.

Largest Contentful Paint

Largest Contentful Paint (LCP) klinkt misschien abstract, maar het verwijst gewoon naar hoe snel betekenisvolle inhoud op uw pagina wordt geladen. Met name de tijd die nodig is om het grootste afzonderlijke element op de pagina weer te geven. Om te voldoen aan de normen voor gebruikerservaring van Google, moet pagina-inhoud in minder dan 2,5 seconden worden geladen. Alles wat langzamer is heeft invloed op uw LCP-score.

Time To Interactive

Het meten van Time To Interactive (TTI) is belangrijk omdat sommige sites de zichtbaarheid van inhoud optimaliseren ten koste van interactiviteit. Dit kan een frustrerende gebruikerservaring creëren: de site lijkt klaar te zijn, maar wanneer de gebruiker ermee probeert te interacteren, gebeurt er niets.

Total Blocking Time

Het kengetal Total Blocking Time (TBT) meet de totale tijd tussen de First Contentful Paint (FCP) en de Time to Interactive (TTI). Elke taak die meer dan 50 ms duurt, wordt als “geblokkeerd” beschouwd, wat gebruikers als traag of onbetrouwbaar zullen ervaren.

Cumulative Layout Shift

Ooit begonnen met het lezen van een online artikel en plotseling verandert de pagina? Cumulative Layout Shift (CLS) meet elke onverwachte lay-outverschuiving die optreedt tijdens de levensduur van de pagina. Als pagina-elementen te veel verschuiven terwijl een gebruiker ermee probeert te interacteren, leidt dit tot een slechte gebruikerservaring.

Monitor vanaf 233 controlestations

Ons wereldwijde netwerk van controlestations gebruikt de nieuwste versie van de Chrome-browser voor performancecontroles, zodat u uw Core Web Vital-metrieken (en gebruikerservaring) van over de hele wereld nauwgezet in de gaten kunt houden.

Houd 24/7 een oogje in het zeil

FPC-controleregels kunnen elke 5 minuten een controle uitvoeren. Onze native controles meten de performance rechtstreeks in de browser, waardoor deze zo natuurlijk mogelijk functioneert. Geen handmatige controles meer met Google Lighthouse.

Krijg een volledig beeld

Inspecteer de prestaties van uw website met gedetailleerde watervalrapporten, waarin u laadtijden op elementaire basis kunt inspecteren, samen met aangepaste schermgroottes, simuleren van mobiele devices met bandbreedtebegrenzing en meer!

Tijdlijn van screenshots

Bekijk hoe uw pagina wordt ingeladen met onze filmstrip

De mogelijkheid om een reeks screenshots van de browser te visualiseren, die precies laten zien hoe de pagina er op verschillende punten tijdens het laadproces uitzag, is als het vinden van monitoringgoud.

Met tijdlijn screenshots, ook wel filmstrip genoemd, ziet u precies waar afbeeldingen niet worden geladen of wanneer foutieve scripts de rest van de pagina afremmen.

Timeline of screenshots in our filmstrip

Full Page Check metrieken in aangepaste tegels

De controleregel Full Page Check met het browsertype Chrome met extra kengetallen meet extra data voor Core Web Vitals- en W3C-navigatietijden. Deze data kunnen nu op dashboards worden weergegeven in een aangepaste rapporttegel van het type Eenvoudige lijst/grafiek.

Bekijk performance metrics in een aangepaste rapport tegel

Begin met het monitoren van uw Core Web Vitals

Deze cruciale benchmarks moeten worden gemonitord. Laat uw pagina performance u niet belemmeren. Probeer Uptrends nu 30 dagen gratis. Zonder verplichting en er is geen creditcard vereist.

Start een gratis proefperiode
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.