Gratis CloudCost ROI Calculator

Kijk of u het financiële rendement haalt dat u verwacht en of u geld kunt besparen door uw cloudconfiguratie te optimaliseren.

Probeer CloudCost gratis

Beheer de efficiëntie van uw clouduitgaven

Meer dan 90% van de organisaties maakt gebruik van publieke clouddiensten, maar tot 35% van de gemiddelde clouduitgaven wordt verspild. Het optimaliseren van de belangrijke componenten van uw clouduitgaven met Uptrends' CloudCost kan u helpen de controle over verspillende uitgaven te nemen en een positief rendement op uw investering te behalen.

Identificeer wat moet worden geoptimalizeerd

Hoe groter uw cloudomgeving, hoe moeilijker het is om te zien wat er gaande is. Voor elke machine die u in de cloud gebruikt, wordt de hoeveelheid tijd die deze draait in rekening gebracht, ongeacht of die op dat moment iets nuttigs doet of niet.

Het is een enorme uitdaging om deze verspilling te vinden en toe te schrijven aan relevante delen van de organisatie. Zodra u echter mogelijkheden identificeert om te besparen, kunt u wijzigingen aanbevelen die u helpen om een steeds verder oplopende cloudrekening weer te beheersen.

Aanbevelingen voor optimalisatie van cloudkosten.

Onderneem actie om uw cloudrekening te verlagen

De meest voorkomende oorzaak van deze verspilling is dat machines draaien wanneer dat niet nodig is. Maar er speelt veel meer dan alleen dat. Inactieve en een overbodige resources dragen bij aan miljarden euro’s aan verspilde clouduitgaven, net als andere bronnen waarmee u wellicht bekend bent.

Beheer van inactieve tijd

Draaien uw machines terwijl dat niet nodig is? Elk uur, minuut of zelfs seconde dat een machine onnodig draait, betekent weggegooid geld. De grootste potentiële besparing kan worden bereikt door machines uit te schakelen die hele dagen niet actief zijn. Een goede optimalisatieanalyse kan deze gaten dichten.

Gereserveerde instanties beheren

Gereserveerde instanties bieden, hoewel ze relatief inflexibel zijn, nog steeds de grootste besparingen, maar het is gemakkelijk om het gebruik ervan uit het oog te verliezen en uw rekening weer te zien oplopen. Er is een alternatief voor het uitgeven van meer geld — reserveringen kunnen worden hergebruikt door instanties in dezelfde familie, op voorwaarde dat ze hetzelfde platform en dezelfde regio delen.

Verweesde volumes

Tot 5,25% van de cloudrekeningen is afkomstig van verweesde volumes die bedoeld waren voor opslag maar die losraken van de infrastructuur die ze zouden moeten ondersteunen. Als u niet weet dat ze ongetagd in uw cloudomgeving blijven, kunnen ze kosten blijven maken, geld verspillen en uw cloudrekening opdrijven.

Inefficiënte containerisatie

Containerdiensten kunnen een bron van verspilling zijn. Het is belangrijk dat u regelmatig het gebruik van uw containers en de benutting van de infrastructuur beoordeelt, vooral in niet-productieomgevingen.

Onderbenutte databases

Databases blijven vaak draaien wanneer ze niet nodig zijn, vooral in niet-productieomgevingen. Door ze, indien mogelijk, te parkeren, kunnen verspilde uitgaven worden verminderd. Met Amazon Web Services (AWS) kunt u bijvoorbeeld bepaalde typen van hun RDS-services parkeren. Zorg ervoor dat u uw database-infrastructuur regelmatig controleert en beëindig alles wat niet nodig is of wijzig deze indien mogelijk in een kleinere omvang.

Ongebruikte gereserveerde instanties

Ongebruikte gereserveerde instanties zijn doorgaans bedoeld om geld te besparen, maar alleen als ze efficiënt worden gebruikt. Normaal gesproken weet u niet of uw gereserveerde instanties zijn gebruikt totdat u de rekening krijgt. Hierdoor heeft u weinig zicht op wat uw kosten zullen zijn, waardoor u het gebruik zelf moet bijhouden en het risico loopt dat ongebruikte reserveringen resulteren in geldverspilling. U kunt het beste gereserveerde instanties kiezen op basis van uw gebruik en workload, ongebruikte gereserveerde instanties verkopen of converteerbare reserveringen kopen, met de optie om uw gereserveerde instanties om te zetten naar andere typen.

Volledige configuratie van omvang- en inactiviteit analyse

Configureer regels die voldoen aan de vereisten van uw applicatieworkload en identificeer de beste overeenkomsten voor de grootte. Ga verder dan het gebruik van pieken en gemiddelden met verschillende statistische metingen die helpen een vraagprofiel van de workloads te kwantificeren. Vergelijk maximaal vijf alternatieven en configureer ze per instantie.

Configureerbare regels voor de grootte en analyse van inactieve tijd.

Klaar om aan de slag te gaan?

Gebruik Uptrends' CloudCost ROI Tool om te zien hoeveel rendement uw investering in clouduitgaven u oplevert. Als uw uitgaven niet aan uw verwachtingen voldoen, moet u Uptrends' Cloud Cost Management eens proberen. U kunt 35% of meer besparen op uw huidige clouduitgaven.

Probeer CloudCost 30 dagen gratis
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.