‘Binnen 24 uur na aanmelden, zagen we een storing bij een van onze nieuwe services.’

HockeyShare is een SaaS-bedrijf (Software as a Service), gevestigd in Chicago, Illinois. HockeyShare biedt cloudgebaseerde tools aan meer dan 40.000 gebruikers. HockeyShare’s gebruikers bestaan uit ijshockeycoaches vanaf competities voor kinderen tot en met de NHL. In dit interview spreken we met Keven Muller, Founder van HockeyShare.

Coaches zijn afhankelijk van HockeyShare voor het beheren en animeren van de oefeningen en het beheren van trainingen voor hun teams. HockeyShare vereenvoudigt en versnelt het planningsproces zodat coaches meer tijd kunnen besteden aan hun spelers en minder aan het produceren van oefeningen. Om hun belofte de planningstijd met 90% te verminderen waar te maken beseft HockeyShare dat hun service afhankelijk is van een snel ladende, betrouwbare website.

Uptrends' website monitoring biedt betere bescherming tegen gezichtsverlies dan een ijshockeymasker

Uw website beïnvloedt de algemene indruk die uw gebruikers hebben van uw merk en uw product. Dus niet-reagerende apps, 404 errors, verlopen of ongeldige SSL-certificaten of, erger nog, de error ‘Site not Found’ hebben allemaal een negatieve invloed op de mening van uw gebruikers over uw merk.

‘Met behulp van de watervalrapporten konden we de overhead van onze homepage met zo’n 22% verminderen.’

Uptrends' controleregels kunnen u helpen uw gebruikers een goede kwaliteit te laten ervaren. Voordat de updates naar HockeyShare’s nieuwe HTML5 mobiele app werden uitgevoerd, vond HockeyShare’s Uptrends monitoring problemen met de update.

‘Binnen 24 uur na inschrijving constateerden we een storing bij een van onze nieuwe diensten die we online zouden brengen, en we konden het probleem oplossen voordat het gevolgen had voor onze gebruikers. We voorkwamen dat we voor schut zouden staan.’

Zelfs bij eenvoudige veranderingen in uw code, architectuur of content, zelfs met regressietesten, duiken sommige problemen niet meteen op. HockeyShare wist door hun Uptrends-monitors onmiddellijk dat zij een probleem hadden. Uptrends monitoring en HockeyShare’s snelle reactie voorkwamen een gênante situatie.

Een internationale sport vereist een mondiale webmonitoringoplossing

Canada, The Great White North, komt in je op als je aan ijshockey denkt, maar de sport wordt op alle zeven continenten gespeeld. Daarom monitort HockeyShare hun service vanaf alle 233 mondiale controlestations van Uptrends. Door het gebruik van Uptrends' controlestations merkte HockeyShare dat zij veel performanceproblemen hadden in Canada. Na enkele aanpassingen aan hun CDN’s hebben alle gebruikers van HockeyShare dezelfde geweldige ervaring.

Web performance monitoring en een supersnel spel

Net als een hockeypuck achternazitten, is het bijhouden van de performance van uw website een voortdurende, supersnelle achtervolging die volharding en de juiste tools vereist. HockeyShare gebruikt de Full page check om hun homepage scherp in de gaten te houden.

‘Met behulp van de watervalrapporten konden we de overhead van onze homepage met zo’n 22% verminderen. We zijn nog steeds bezig met kleine aanpassingen om dit verder te verbeteren, dus wat we zien is dat er gemiddeld ongeveer een halve seconde van de laadtijd tijdens onze piekuren is afgeschaafd. Wat voor ons veel is. Onze serverbelasting piekt op specifieke tijden omdat ijshockeytrainers hun planning allemaal tegelijk doen, dus onze site wordt opeens overspoeld. Die halve seconde maakt veel verschil voor onze gebruikers.’

HockeyShare weet dat tijd belangrijk is voor hun gebruikers, en elke optimalisering in performance die zij kunnen aanbrengen verbetert de ervaring van hun gebruikers. Onderzoeken* hebben aangetoond dat kleine vertragingen van 400 ms voldoende zijn om gebruikers weg te jagen. Om uw gebruikers te houden is zorgvuldigheid nodig, want het verbeteren van webprestaties is geen eenmalige reparatie. Veranderingen in netwerken, hardware, content, databases, gebruikerslocatie en gebruikersapparaten hebben allemaal invloed op de performance van uw site of service. Uptrends waarschuwt u onmiddellijk als uw website of service onder uw performance-eisen komt.

*Bron: Google Research Blog

Stap in het spel met Uptrends' website monitoring!

Start met een gratis proefversie
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.