Ping Test Tool

Ping uw website, server of netwerkapparaat vanaf meerdere locaties.

Probeer Uptrends 30 dagen gratis

Ping uw hosts zoals servers, websites en API’s

Uptrends' Ping Test tool verstuurt requests vanaf meer dan 40 van onze wereldwijde 233 controlestations, of u kunt per regio controleren: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Azië of het Midden-Oosten. Elke controlestationlocatie doet drie requests, houdt de responstijden bij en controleert op fouten. Handige traceroutes helpen u bij het identificeren van verbindingspaden die problemen opleveren.

Gebruik bij IPv4 ofwel een URL (verbinding bevat de DNS resolve) of gebruik het IP-adres direct. Gebruik bij het testen van IPv6-verbindingen alleen het IP-adres. Ondersteunt uw website, server of apparaat ICMP (Internet Control Message Protocol), dan kan onze Ping Test tool u een uitgebreide momentopname van de responsiviteit van uw apparaat geven.

Wat is ping?

Ping is een hulpprogramma dat controleert of een adres beschikbaar is over een netwerk. De Ping Test tool geeft u een kort tijdvenster op de beschikbaarheid en responstijd tussen de twee apparaten. Elk controlestation stuurt drie ICMP-pakketten naar het IP-adres van de host en wacht op een respons van elk. U krijgt de responstijden van elke request en informatie over eventuele fouten of pakketverlies.

Ping Test weergeeft beschikbaarheid en response tijden van uw ping met ICMP pakketten verzonden vanaf drie verschillende controlestations.

Hallo? Ben je daar?

U kunt een ping-test zien als een superkort gesprek. Het ene apparaat vraagt of het andere apparaat beschikbaar is om te praten en het andere apparaat zegt: ‘Zeker.’ Het informerende apparaat controleert om te zien hoelang het duurde om de bevestiging te krijgen. Dan stelt het de vraag steeds opnieuw.

Traceroutes zijn inbegrepen

U kunt waarschijnlijk meerdere routes nemen om van huis naar uw werk te komen, en uw ping-test kan verschillende routes volgen bij het versturen van een ping-request. Hoppen tussen netwerkknooppunten kost tijd, en omdat de ene route langer is dan de andere beïnvloedt dit de responstijden. Een traceroute helpt u bij het identificeren van problematische routes.

Eén URL, meerdere IP’s

Als u een URL gebruikt en niet het IP-adres, kan de DNS-resolution de request naar verschillende IP’s leiden, afhankelijk van de gebruikte Uptrends-controlestationlocatie. U kunt uw wereldwijde verdeling van IP-adressen en de responstijden van beide zien.

Wat is een goede ping-responstijd?

Uptrends verstuurt gelijktijdige tests naar uw IP-adres van routes over de hele wereld. U kunt verwachten dat sommige snel zijn (minder dan 10 ms) en andere wat vertraging ondervinden. Ongeacht de afstand tussen de twee punten kan een responstijd van meer dan 100 ms een aanwijzing zijn dat u een probleem hebt.

Een ping per minuut

Als u ervoor kiest uw of ping-test te automatiseren, krijgt u elke minuut een controle. Als een ping mislukt, test Uptrends onmiddellijk vanaf een ander controlestation. Mislukt de tweede test ook, dan laat Uptrends' geavanceerde alerting het alarm afgaan.

IPv4 of IPv6?

Uw geautomatiseerde ping-test biedt volledige ondersteuning voor zowel IPv4 als IPv6. Meer dan de helft van onze 233 controlestations ondersteunt beide IP-versies. U kunt kiezen om alleen vanaf native IPv6-controlestations te testen, of gesimuleerde IPv6 op te nemen op de alleen-IPv4-controlestations.

Automatiseer uw host monitoring

Voer 24/7 ping-controles uit

We weten dat u op een gegeven moment moet rusten. U kunt comfortabel achterover leunen, wetende dat Uptrends uw host-apparaten elke minuut controleert. Met Advanced Availability Monitoring, kunt u uw controles automatiseren. Mislukt uw ping-test terwijl u met vrienden aan het dineren bent, dan zorgt Uptrends ervoor dat u een bericht krijgt.

Ping-controles vanaf de locaties van uw gebruikers

We hebben Uptrends' 233 controlestations overal ter wereld geplaatst. Kies het hele netwerk of kies alleen locaties op basis van de locaties van uw gebruikers.

Dagelijkse ping-rapporten

Met Uptrends-rapportage krijgt u uw ping-responsdata wanneer u dat wilt. Plan in Uptrends dat uw rapporten dagelijks, wekelijks of maandelijks naar u worden gemaild in het formaat van uw keuze: HTML, Excel of PDF.

Aanpasbare dashboards

Volg met aangepaste dashboards de beschikbaarheidsdata die voor u het belangrijkst zijn in grafieken en tabellen. Het kan handig zijn om uw ping-data naast uw andere beschikbaarheids- en performancedata (website of API) te plaatsen.

Is een ping hetzelfde als beschikbaar?

Een succesvolle ping betekent dat een host vindbaar is en reageert op een netwerk; het betekent niet dat deze ook werkelijk beschikbaar is. Een host reageert niet met inhoud tijdens een ping-test en er wordt niet geprobeerd daadwerkelijk verbinding te maken. Gebruik Uptime Monitoring voor het testen van de beschikbaarheid van websites.

Een snelle ping-test is slechts het begin

Met een ping hebt u een indruk van de responsiviteit van een host, maar het is niet het hele verhaal. Een paar ICMP-pakketten zijn niets vergeleken met het gewicht van een hele webpagina. Uptrends Web Performance Monitoring legt het hele proces vast en geeft u details over elke request en elke download.

Houd uw host-apparaten in de gaten en automatiseer uw monitoring met Uptrends

Als u een website of API onderhoudt, hebt u een volledig beeld nodig. Een ping-test vertelt u dat uw host vindbaar is. Met Website Monitoring, Web Performance Monitoring, en Web Application Monitoring, kunt u uw aanwezigheid op het web perfect in de gaten houden. U kunt ook bij ons terecht met uw API’s. Probeer het allemaal gratis uit. Het enige wat u nodig hebt is onze proefperiode van 30 dagen – geen creditcard en geen verplichtingen.

Probeer Uptrends 30 dagen gratis
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.