Gratis Website Uptime Test

Is uw website wereldwijd beschikbaar? Laten we het uitzoeken!

Probeer Uptrends 30 dagen gratis

Weet of uw site down is vanaf locaties wereldwijd

Uptrends' gratis Website Uptime Tool vertelt meer dan veertig van Uptrends' 233 controlestations een request naar uw website te sturen, en Uptrends controleert elke respons. Elk controlestation zoekt naar een succesvolle respons, houdt de timing bij en genereert een rapport op basis van de beschikbaarheid en responstijd van de website.

U weet of uw site beschikbaar is vanuit elke teststad op basis van een groene of rode tegel. Elke tegel vertelt u hoelang de test duurde, en als u de muisaanwijzer over een tegel beweegt, kunt u de resolvetijd, verbindingstijd, downloadtijd en responsgrootte zien.

Gebruik de knop Resultaten delen om een koppeling naar uw testresultaat te genereren. Deel de uptimetest van uw website met uw team via uw favoriete communicatiekanalen.

Is hij down, of ligt het aan mij?

Weten of uw site wereldwijd of alleen in regio’s down is, kan helpen bij het oplossen van uw probleem. Een regionale uitval kan betekenen dat u een DNS-probleem hebt, dat er een internet-backbone is uitgevallen of dat congestie van het netwerk een time-out van requests heeft veroorzaakt.

De gratis tool voor Website Uptime en Availability geeft u een uitgebreide blik op uw site vanuit een mondiaal perspectief. Wanneer uw site over de hele linie rood is, weet u dat u grotere problemen hebt, zoals een DDoS-aanval, een storing bij een hostingprovider of een hardwarestoring.

Controleer uptime en beschikbaarheid van uw website vanuit onze wereldwijde controlestations.

Bewijs uw SLA

Als u een Service Level Agreement hebt met uw gebruikers, of als uw provider er een heeft met u, kan een Website Controleregel u op de hoogte houden van de status van uw uptime. Bewijs uw gebruikers dat u de overeenkomst naleeft of laat uw provider zien dat ze tekortschieten.

Bij uptime draait alles om de verbinding

Uptime testen gaat over de mogelijkheid om verbinding te maken. De test controleert of een gebruiker een volledige verbinding met de server kan krijgen en de initiële HTML zonder fouten kan ontvangen. Waar faalt uw verbinding: de resolve, de connectie of de download?

Extra inhoudcontroles

Uw gebruikers kunnen misschien wel verbinding krijgen, maar er is altijd een kans dat de ontvangen inhoud niet is wat u verwacht. Met een inhoudcontrole weet u of uw DNS wordt gekaapt, of dat uw site reageert met de verkeerde inhoud.

Responsgrootte is ook een factor

Een zekere manier om te weten of u de juiste inhoud krijgt, is door de paginagrootte te controleren. Als de initiële HTML-respons niet aan bepaalde drempels voldoet, weet u dat de server reageert met verkeerde of afgekapte inhoud.

Elke minuut een website-test

Als u ervoor kiest uw Website Uptime Monitoring te automatiseren, krijgt u elke minuut een beschikbaarheidscontrole van uw site. Als een controle mislukt, test Uptrends onmiddellijk vanaf een ander controlestation. Mocht die test ook mislukken, dan laten we u dat weten.

IPv4 of IPv6?

Het maakt niet uit welke IP-versie uw site gebruikt. Uptrends kan beide versies monitoren. Meer dan de helft van onze 233 controlestations ondersteunt beide, en op de meeste andere kunt u gesimuleerde IPv6 gebruiken.

Aangepaste alerts met escalaties

Op basis van uw alertdefinities kunt u de alerting escaleren als de foutconditie voortduurt. U kunt de contactmethode wijzigen of wie er op de hoogte wordt gebracht, en herinneringen blijven sturen totdat het probleem is verholpen.

Ontvang snapshots van fouten

Uw HTTPS-websitecontroleregels maken indien mogelijk ook een selfie. Als het probleem een paginafout is, zoals een mislukte inhoudcontrole, laadt Uptrends het resultaat in een browser en maakt een screenshot om u te laten zien hoe de pagina eruit zag op het moment van de fout.

Automatiseer uw Website Uptime Monitoring

Controleer website uptime 24/7

Zou u niet beter slapen als u weet dat iemand anders uw site in de gaten houdt? Met Website Availability Monitoring kunt u uw controles automatiseren. Als er iets gebeurt terwijl u ligt te slapen, laat Uptrends het u weten.

Uptime-controles vanaf de locaties van uw gebruikers

Uptrends heeft 233 controlestations in steden over de hele wereld. U kunt kiezen om vanaf allemaal te testen of om alleen de controlestations op de locaties van uw werkelijke gebruikers te gebruiken.

Dagelijkse uptime-rapporten

Met Uptrends' rapportage kunt u uw uptime-data op elk gewenst moment in uw aangepaste dashboards krijgen. Configureer uw data voor grafieken en tabellen, en u kunt plannen dat Uptrends de rapporten rechtstreeks naar uw e-mail stuurt in het formaat van uw keuze.

Aangepaste dashboards

Houd de uptime-statistieken bij die voor u het belangrijkst zijn in grafiek- en tabelindelingen die voor u logisch zijn met behulp van aangepaste dashboards. En als u geïnteresseerd bent in uw SLA-naleving kunt u daarnaast uw uptime-data downloaden via uw pagina SLA-overzicht.

Hebt u gepland onderhoud?

Als u routinematig onderhoud uitvoert, wilt u niet dat geplande downtime uw uptime-data verknoeit. Gebruik het tabblad Onderhoudsperiodes in uw controleregels om uw alerting – of uw volledige monitoring – te stoppen en te starten.

Vergeet de websitesnelheid niet

HTTP/HTTPS-controleregels, oftewel uptime-controleregels, zijn de meest populaire controleregeltypes van Uptrends. De downloadsnelheid die in uw uptime-controleregels wordt vermeld, houdt echter alleen de download van de eerste HTML-pagina bij. Om een beeld te krijgen van het volledig laden van de pagina, hebt u Uptrends' Web Performance Monitoring nodig.

Begin nu met het volgen van de uptime van uw website met Uptrends' Website Monitoring

Website Monitoring is nog maar het begin. U kunt alle verschillende aspecten van uw aanwezigheid op het web volgen met Advanced Availability Monitoring, en vergeet niet uw API’s en webapplicaties te controleren op volledige interacties. U kunt het allemaal 30 dagen gratis proberen zonder creditcard en zonder verplichting.

Probeer het 30 dagen gratis
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.