Begin nu met monitoren en ontvang 20% korting op uw eerste factuur. Beschikbaar voor alle Uptrends-abonnementen.

Vind het IP-adres van mijn website en server

Geef ons een URL; wij bezorgen u het IP-adres. Appeltje-eitje.

Check snel uw website IP-adressen

Er zijn veel manieren om uw website IP-adressen te achterhalen. U kunt gebruik maken van Command Prompt (CMD) om een ping of traceroute uit te voeren, een app downloaden om dit te doen of het vragen aan uw hostingprovider. Maar waarom? Tegen de tijd dat u dit heeft geregeld had u uw website IP-adres hier makkelijk en gratis kunnen achterhalen.

Uptrends' gratis tool achterhaalt zowel uw IPv4 en IPv6 adressen. U heeft dus geen aparte tool nodig om beide te controleren. Voer uw domein in, zoals uptrends.com en klik Start test. In een oogwenk heeft u al uw website IP-adressen.

Met ad-hoctests alleen kom je er niet. Automatiseer uw tests

Check if your IP is available for everyone

Werkt mijn IP-adres voor iedereen?

Het systeem dat het omzetten van het IP-adres van uw domein afhandelt, is een groot gedistribueerd systeem met servers over de hele wereld. Als uw DNS-record op één server corrupt is, kunnen gebruikers die naar die server worden doorgestuurd uw website niet bereiken, of erger nog, naar een schadelijke site worden doorgestuurd.

Waarom zou ik zorgen maken over mijn website IP-adres?

Normaal gesproken denken wij niet onze website's IP-adres, in plaats daarvan kijken wij naar onze domein of URL, zoals www.uptrends.nl. Uiteindelijk veranderen IP-adressen en soms zal één site meerdere adressen hebben, maar het is uw IP-adres dat gebruikers in staat stelt om uw website of dienst te vinden wanneer ze uw domein intypen.

Een omvangrijke infrastractuur bevindt zich achter uw domein dat niets anders doet dan URL's omzetten naar webserver IP-adressen. Als er iets gebeurt met het record dat de URL van uw website in kaart brengt voor de bijbehorende IP (of IP's), komt alles tot stilstand. Het is dus écht belangrijk om te controleren of de DNS het juiste IP-adres van de website opgeeft.

Wees op de hoogte van veranderingen van uw IP adres

Website IP-adress beveiliging

Uw DNS-records zijn kwetsbaar voor hackers. DNS-hijacking en -poisoning kunnen een enorme impact hebben op uw bedrijf. Regelmatige IP-adrescontroles kunnen u helpen uw bedrijf te beschermen en u sneller weer online te krijgen in het geval van een cyberaanval.

Kunnen uw gebruikers u vinden?

Het eerste deel van elke reis is weten waar u naartoe gaat. Uw IP-adres verschaft de bestemming, zodat netwerkprotocollen aan de slag gaan en een route naar uw site uitstippelen. Zorg ervoor dat uw adres altijd correct is.

IPv4 of IPv6?

Uw site kan een IPv4-adres en een IPv6-adres hebben, of een van beide. Als uw website beide heeft, moet u beide controleren. Het ene werkt misschien, terwijl het andere niet werkt, en anders kan het een tijdje duren voordat dit wordt opgemerkt.

Meer dan een IP-adres

Uw DNS-record bevat buiten de IP-adressen ook allerlei informatie over uw website. Wijzigingen in die andere waarden kunnen ook van invloed zijn op uw website en de mogelijkheid van uw gebruikers om naar uw site te gaan.

Elke minuut een IP-adrescontrole

Als u uw DNS Monitoring automatiseert, controleert Uptrends uw site elke minuut. Mislukt een controle, dan test Uptrends meteen opnieuw vanaf een ander controlestation. Als de tweede test mislukt, laat Uptrends alerting het u weten.

Overal vandaan controleren

Uptrends heeft 223 controlestations die u kunt gebruiken voor uw tests. Controleren vanaf de locaties van uw gebruikers is cruciaal voor effectieve DNS Monitoring.

Problemen met het IP-adres van uw website? Ontvang error alerts

Een probleem met het IP-adres van uw website is rampzalig voor uw bedrijf. Daarom gaat Uptrends verder met het ontwikkelen van het reeds geavanceerde alertingsysteem. Uptrends controleert elke fout vanaf een andere controlestationlocatie voordat het alarm afgaat. Als de tweede controle ook mislukt, stuurt Uptrends een bericht naar een systeem van uw voorkeur: SMS, e-mail, telefoon/voicemail, MS Teams, Slack, PagerDuty, StatusHub, VictorOps, ServiceNow of uw eigen aangepaste webhook.

Op basis van uw alertdefinities kunt u de alerting escaleren als de foutconditie blijft bestaan. U kunt de contactmethode wijzigen of wie een bericht ontvangt en doorgaan met het versturen van herinneringen totdat het probleem is verholpen.

Uptrends houdt u op de hoogte wanneer uw site down is

Automatiseer uw website IP-adres Monitoring

Zie het grote plaatje

Zeg “Cheese”! Onze uptime-controleregels maakt een browser-selfie, indien mogelijk, wanneer een fout plaatsvindt. Een schermopname van de fout is vaak een geweldige hint wanneer problemen met de beschikbaarheid worden onderzocht.

Ons wereldwijde controlestationnetwerk is aan het werk

Uptrends heeft 223 controlestations in steden en dorpen over de hele wereld. U kunt kiezen om te testen vanaf enkele of alle controlestations wanneer u uw controles automatiseert.

Dagelijkse rapporten

Met Uptrends' geplande rapportage krijgt u de DNS-responsdata in uw inbox wanneer u maar wilt. U krijgt ook performancedata om trends te ontdekken en ervoor te zorgen dat het omzetten van uw IP-adres zo snel als mogelijk is gebeurt.

Aangepaste dashboards

Het is belangrijk dat u uw data kunt rangschikken op een manier die het beste bij u past. De aangepaste dashboards van Uptrends bieden u de mogelijkheid om grafieken en tabellen te genereren die u de statistieken laten zien die voor u van belang zijn.

Website uptime is belangrijk

Weten dat uw DNS veilig is, is de eerste stap om een goede gebruikerservaring te garanderen, maar het zorgt er alleen voor dat uw DNS-record veilig is. Website Monitoring zorgt ervoor dat uw IP-adres reageert.

Controleer op websitesnelheid

De DNS-resolve is minder dan een milliseconde van uw laadtijd, en veel verschillende dingen dragen bij aan de snelheid van uw website. Met Web Performance Monitoring krijgt u al uw performancedetails.

Bescherm uw IP-adres
met website monitoring

Synthetic monitoring is een proactieve benadering om uw aanwezigheid op het web te behouden. DNS monitoring is een belangrijk onderdeel van uw digitale monitoring strategie voor uw website, API's en webapplicaties. Maar waarom zou u het daarbij laten? Controleer de performance en beschikbaarheid van uw website en zorg ervoor dat uw API's en webapplicaties werken zoals ze moeten werken. Probeer DNS Monitoring en al het andere 30 dagen gratis uit – u hebt geen creditcard nodig en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Probeer Uptrends 30 dagen gratis