‘Voordat we Uptrends gebruikten, hadden we geen inzicht in onze werkelijke uptime, dat hebben we nu wel.’

Ortec Finance biedt SaaS-diensten (Software as a Service) voor haar kwantitatieve oplossingen om de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen, de winst te maximaliseren en risico’s zoveel mogelijk te beperken voor hun mondiale klantenkring. De Ortec Finance-oplossingen maken gebruik van desktop- of webgebaseerde applicaties waar hun klanten elke dag op vertrouwen. We spraken met Erwin de Winter, Head of Operations, om meer te weten te komen over de werking van Ortec Finance en hoe zij Uptrends gebruiken om de uptime van hun systeem te handhaven en de functionaliteit ervan te waarborgen.

Wat is uptime zonder functionaliteit?

Erwin en zijn team gebruiken veel uptime monitors om aan hun hoge SLA-vereisten (Service Level Agreement) te voldoen, maar ze gebruiken ook Uptrends' Web Application Monitoring om ervoor te zorgen dat hun gehele infrastructuur goed werkt en hun service niet alleen beschikbaar is, maar ook goed functioneert.

‘Uptime monitoring is geen garantie dat de gehele applicatie goed functioneert, dus gebruiken we transactie monitors om logins en databaseverzoeken te testen.’

Het Operations team van Ortec Finance gebruikt Uptrends’ Transactie Recorder om hun transactiescripts te uploaden naar hun Uptrends-account en zijn blij dat Uptrends' toegewijde scriptschrijversteam hun scripts valideren en testen.

‘Uptime monitoring is geen garantie dat de gehele applicatie goed functioneert, dus gebruiken we transactie monitors om logins en databaseverzoeken te testen. De transactiescripts navigeren naar de inlogpagina, loggen in op een testaccount, voeren verschillende gebruikersinteracties uit en rapporteren de transactieperformance en eventuele fouten aan Uptrends. Uptrends verstrekt vervolgens performanceresultaten in eenvoudig te lezen rapporten en stuurt alerts als er iets misgaat.’

Echte SLA-inzichten met Uptrends

100 procent uptime handhaven is lastig, en zonder uptime monitoring is het moeilijk om de beschikbaarheid van uw service te weten.

‘Met Uptrends’ onderhoudsvensters en SLA Monitoring is het volgen van SLA eenvoudiger. SLA Monitoring houdt de uptime van onze service bij en houdt daarbij rekening met gepland onderhoud. Voordat we Uptrends gebruikten, hadden we geen inzicht in onze werkelijke uptime, dat hebben we nu wel.'

‘Voordat we Uptrends gebruikten, hadden we geen inzicht in onze werkelijke uptime, dat hebben we nu wel.’

Met de gedetailleerde uptime-rapportage van Uptrends wordt het aantonen van een SLA gemakkelijker. En met Uptrends' Publieke statuspagina’s kunt u gebruikers van uptime-informatie voorzien voor betere transparantie.

Advanced Availability Monitoring houdt systemen online

Een webapplicatie is afhankelijk van veel onderdelen die samenkomen om het geheel te vormen.

Klanten zijn voor hun eigen oplossingen of portals afhankelijk van onze oplossingen.

Het Operations team van Ortec Finance controleert niet alleen de beschikbaarheid van enkele belangrijke pagina’s; zij houden alle aspecten van hun service nauwgezet in de gaten met Uptrends' Advanced Availability Monitoring.

  • DNS Monitoring: Ortec volgt nauwlettend hun DNS. In het geval van DNS poisoning of een corrupted DNS entry kunnen eindgebruikers de site niet bereiken. Dus gebruiken zij een DNS-controleregel op hun primaire domein om hun gebruikers te beschermen en ervoor te zorgen dat het pad naar hun service schoon blijft.
  • External Server Monitoring: Zonder servers werkt niets. Ortec gebruikt external server controleregels om ervoor te zorgen dat hun applicatie, database en calculation servers altijd in de lucht zijn en goed functioneren.
  • FTP Monitoring: Ortec gebruikt FTP-controleregels om ervoor te zorgen dat de toegang tot bestanden via hun FTP-servers actief blijft.
  • E-mail Monitoring: Communicatie is belangrijk, dus controleert Ortec de uptime van hun e-mailservers met Uptrends' SMTP Monitoring (u kunt ook POP3- en IMAP-servers testen).

‘Gehoste oplossingen worden steeds belangrijker voor onze klanten. Klanten zijn voor hun eigen oplossingen of portals afhankelijk van onze oplossingen. Het is heel kritiek of belangrijk dat onze systemen altijd goed functioneren. In dat opzicht is ook een goede monitoring service kritiek’.

Verifieer API responses met API monitoring

Uw API’s kunnen een geweldige uptime hebben, maar is testen op uptime genoeg? Ortec test hun API’s met HTTP uptime-controleregels om hun SLA’s te volgen, maar ze gebruiken ook API Monitoring om responses van hun API’s te testen.

‘We gebruiken veel API monitors, maar we testen ook veel applicaties zonder de login. Soms willen we de inlogprocessen testen, maar soms willen we alleen de statische pagina’s testen. In het laatste geval gebruiken we ofwel de uptime monitors of API-aanroepen.’

Houd Web Application Monitoring gemakkelijk met Uptrends

Erwin’s operations team houdt toezicht op een complexe architectuur die Ortec Finance’s innovatieve oplossingen biedt. Het gebruik van Uptrends' monitors voor API, Web Application en Advanced Availability verlichten enkele zorgen die gepaard gaan met het onderhouden van een SaaS-applicatie. Uptrends heeft de tools Synthetic Monitoring en Real User Monitoring die u nodig heeft om te zorgen dat uw SaaS-business beschikbaar blijft, en goed blijft functioneren en reageren. Probeer het 30 dagen gratis. Er zijn geen verplichtingen en er is geen creditcard vereist. Probeer het!

Start een gratis proef
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.