Gratis IPv6 Ping-test Tool

IPv6-pingtest voor server, website of netwerk.

Probeer Uptrends 30 dagen gratis

Ping uw IPv6-hosts vanaf native IPv6-servers

Uptrends' IPv6 Ping Tool verstuurt requests vanaf een aantal van onze wereldwijde 233 controlestations, waarbij alleen die controlestations worden geselecteerd die native IPv6 ondersteunen. Met de IPv6 Ping Tool krijgt u een nauwkeurig IPv6-netwerktestresultaat. Elke controlestationlocatie verstuurt drie requests, houdt de responstijden bij en controleert op fouten. Elk controlestation verstuurt ook een traceroute om u te helpen bij het lokaliseren van verbindingspaden die problemen opleveren.

Ondersteunt uw website, server of apparaat ICMP (Internet Control Message Protocol), dan kan onze IPv6 Ping Tool u een uitgebreide momentopname van de responsiviteit van uw apparaat geven. Voor het testen van een IPv4-verbinding gebruikt u onze gewone Ping Tool.

Wat is een ping-test?

Een ping-test is een netwerkhulpprogramma dat controleert of een IP-adres kan worden gevonden. De tool geeft u een summier beeld van de beschikbaarheid en responstijd tussen twee apparaten. In dit geval uw server en de onze. Elk IPv6-controlestation verstuurt drie ICMP-pakketten naar het IPv6-adres van de host en wacht op een respons van elke request. De test geeft u de timing van de responses en stelt u op de hoogte van eventuele problemen.

Onze IPv6 controlestations sturen drie Internet Control Message Protocol (ICMP) pakketten uit en wachten op response.

Een ping is een superkort gesprek

Bij een ping vraagt het ene apparaat aan een ander apparaat of hij beschikbaar is. Hopelijk reageert het opgevraagde apparaat op alle drie de requests. Als een host echter bezet is, kan deze de request weigeren, waardoor een of meer pings mislukken. Een mislukte ping kan gewoon ‘niet op dit moment’ betekenen.

Krijg ook traceroutes

Er is waarschijnlijk meer dan één manier om van punt A naar punt B te komen, en een ping-test kan verschillende routes volgen. Hoppen van het ene netwerkknooppunt naar het andere kost tijd, dus sommige paden duren langer dan andere, wat resulteert in langere responstijden. De traceroute toont u de hops om u te helpen bij het identificeren van problematische routes.

Waarom zie ik meerdere IP-adressen?

Als u een URL invoert in plaats van een IP-adres, stuurt de DNS-resolution de request mogelijk naar verschillende IP-adressen. Al onze controlestations bevinden zich in of nabij de getoonde stad, dus afhankelijk van de controlestationlocatie wordt de request mogelijk naar de dichtstbijzijnde server geleid.

Hoe snel moeten mijn responses zijn?

Uptrends verstuurt meerdere tests naar uw IP-adres vanaf locaties over de hele wereld. U zult merken dat sommige snel reageren (minder dan 10 ms), terwijl andere wat vertraging ondervinden. Responstijden van meer dan 100 ms kunnen een aanwijzing zijn dat u een probleem hebt dat gebruikers op die locatie treft.

Een ping-test per minuut

Als u uw ping-tests automatiseert, controleert Uptrends elke minuut. Als een ping mislukt, controleert Uptrends vanaf een ander controlestation. Als de tweede test mislukt, laat Uptrends alerting het u weten. Gelijktijdige Monitoring kan vanaf meerdere locaties tegelijk testen voor snellere alerting.

IPv4 of IPv6?

Bij het automatiseren van uw ping-test hebt u de keus om IPv4 of IPv6 te monitoren. Meer dan de helft van onze 233 controlestations ondersteunt beide IP-versies, maar u kunt kiezen om uw IPv6-host alleen vanaf native IPv6-controlestations te controleren.

Automatiseer uw IPv6-host monitoring

Voer 24/7 pingcontroles uit

Iedereen heeft af en toe pauze nodig. Door Uptrends uw IPv6-hostapparaten één keer per minuut te laten monitoren, krijgt u de pauze die u nodig hebt. Met Advanced Availability Monitoring van Uptrends kunt u uw tests automatiseren. Dus als uw IPv6-pingtest mislukt terwijl u eindelijk dat dutje doet, laat Uptrends u dat weten.

IPv6 monitoring vanaf de locaties van uw gebruikers

We hebben Uptrends' 233 controlestations in steden over de hele wereld geplaatst. Kies het hele netwerk, specifieke regio’s en gebruik native IPv6-controlestationlocaties op basis van de locaties van uw gebruikers.

Dagelijkse rapporten

Met Uptrends-rapportage krijgt u uw data wanneer u dat u uitkomt. Plan dat uw rapporten dagelijks, wekelijks of maandelijks naar u worden gemaild in het formaat van uw keuze: HTML, Excel of PDF.

Aanpasbare dashboards

Volg de beschikbaarheids- en performancegegevens die voor u het belangrijkst zijn met grafieken en tabellen in uw aangepaste dashboards. Het kan handig zijn om uw ping-data naast uw andere beschikbaarheids- en performancegegevens (website of API) te plaatsen.

Betekent ping beschikbaar?

Een succesvolle test betekent dat de host is gevonden en de ping heeft beantwoord; een ping-test betekent echter niet dat de host werkelijk beschikbaar is. Een host reageert niet met echte inhoud en er wordt niet geprobeerd daadwerkelijk verbinding te maken met een service. Gebruik Uptime Monitoring voor het testen van de beschikbaarheid van websites.

Een snelle ping-test is slechts het begin

Een ping zegt wel iets over de responsiviteit van een host, maar niet alles. Het doorgeven van een paar ICMP-pakketten is niets vergeleken met een hele webpagina. Uptrends' Web Performance Monitoring volgt het hele paginalaadproces en geeft u gedetailleerde informatie over elke request en elke download.

Houd uw IPv6-hostapparaten in de gaten met geautomatiseerde monitoring van Uptrends

U hebt een volledig beeld nodig als u een website of API onderhoudt. Een ping-test vertelt u dat een host vindbaar is. Met Website Monitoring, Web Performance Monitoring en Web Application Monitoring kunt u uw gehele aanwezigheid op het web nauwlettend in de gaten houden. U kunt ook bij ons terecht met uw API’s. Probeer het allemaal gratis uit. Het enige wat u nodig hebt is onze 30 dagen proefversie – geen creditcard en geen verplichtingen.

Probeer Uptrends 30 dagen gratis
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.