Begin nu met monitoren en ontvang 20% korting op uw eerste factuur. Beschikbaar voor alle Uptrends-abonnementen.

Aangepaste data van uw API-responses

Definieer en volg kengetallen die voor u belangrijk zijn

Volg alle numerieke responsdata van uw API

Uptrends’  Multi-step API Monitoring biedt u al uitgebreide performance-informatie en data-evaluatie/verificatie op uw API-responses, maar u wilt misschien andere responsdata volgen die Uptrends niet automatisch vastlegt. U kunt numerieke responsdata vastleggen en volgen met Vrije Kengetallen. Met Vrije Kengetallen kunt u data uit uw gedefinieerde stapvariabelen verzamelen voor tracking en rapportage.

Binnen uw API-stappen definieert u een aangepaste variabele die u vult met data uit de API-respons. Vervolgens kunt u de waarde van de variabele koppelen aan een Vrij Kengetal dat u opneemt in uw API-dashboards en -rapporten.

Combineer uw API-data met Vrije Kengetallen

Krijg een beeld van uw totale API-performance

Misschien wilt u andere numerieke data volgen die vanuit uw API-eindpunten worden geretourneerd. Als de API de data verzendt, kunt u deze volgen met Multi-Step API Monitoring en Vrije Kengetallen. U kunt zelfs alerts configureren op basis van uw aangepaste data.

Voorraadgegevens

Als uw API informatie levert, zoals huidige voorraad, aantal bestellingen of het aantal bestellingen dat momenteel wordt verwerkt, kan Uptrends die data volgen. Stel alerts in wanneer de voorraad moet worden aangevuld of wanneer de orderverwerking dichtslibt.

Technische data

Als de API systeeminformatie terugzendt, zoals het aantal vastgelegde fouten, het aantal gelijktijdige gebruikers, netwerksnelheid of het huidige aantal wachtende telefoongesprekken voor support, gebruik dan Vrije Kengetallen om de bruikbare data te volgen en trendanalyse toe te passen.

Omgevingsdata

Mogelijk hebt u een API die reageert met omgevingsinformatie over uw datacenter, zoals temperatuur of vochtigheid. Als u Vrije Kengetallen gebruikt, kunt u voorwaarden gebruiken om de geretourneerde waarden te monitoren en alerting gebruiken wanneer de waarden uw gedefinieerde drempels overschrijden.

Letterlijk elk numeriek datapunt

Vrije Kengetallen geven u de mogelijkheid en controle om de voor u belangrijke numerieke data vast te leggen voor tracking en alerting. Als uw API de informatie verstrekt, kan Uptrends die data vastleggen, erover rapporteren en alerts afgeven.

Hoe het werkt

U configureert Vrije Kengetallen in een handomdraai

U bent in een mum van tijd klaar om aan de slag te gaan met het verzamelen van Vrije Kengetallen vanuit uw werkende Multi-Step API-controleregel. In dit artikel vindt u de volledige configuratie-instructies.

Definieer uw variabelen

Gebruik de tab Respons in uw Multi-Step API-controleregel om variabelen te definiëren. Vertel Uptrends welk type respons te verwachten, welke data moeten worden geëxtraheerd en welke naam de aangepaste variabele moet krijgen. Voeg validatie van de waarde toe als u alerts op basis van de respons wilt ontvangen.

Voeg de variabele toe aan uw Vrije Kengetallen

Vertel Uptrends hoe u het kengetal in uw rapporten wilt noemen en welke aangepaste variabele de data bevat.

Voeg het nieuwe kengetal toe aan uw rapportage

We hebben speciale dashboardtegels voor uw Vrije Kengetallen. Voeg gewoon een Vrije Kengetallen-tegel toe aan uw aangepaste dashboard en selecteer het kengetal(len) onder de controleregel in de tegelinstellingen.

Verzamel uw data

U kunt uw aangepaste dashboards zo configureren dat de performancedata van uw API-controleregel naast uw Vrije Kengetallen-data worden weergegeven of in een eigen dashboard. Datavrijheid is waar Uptrends voor staat!

Voeg alerts toe

Natuurlijk wilt u alerts configureren voor trage responstijden of mislukte validaties, maar u kunt ook alerting configureren op basis van uw Vrije Kengetallen.

Geplande rapporten

Ontvang de Vrije Kengetallen-data van uw API automatisch in uw inbox met al uw andere monitoring data.

Monitor op Vrije Kengetallen

U kunt alleen voor uw Vrije Kengetallen multi- of eenstaps-API monitoring configureren als u die nodig hebt voor eenvoudigere rapportage of alerting.

Probeer Uptrends' API Monitoring

Het duurt niet lang om een Multi-Step API-controleregel te configureren, en het toevoegen van Vrije API-kengetallen is nog eenvoudiger. API Monitoring is onderdeel van het Uptrends Business-plan, dat u 30 dagen gratis kunt uitproberen. Begin vandaag nog!

Probeer Uptrends gratis