1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Alerting
  4. Alertdefinities creëren

Les: Alertdefinities creëren

In deze les leert u hoe u binnen de Uptrends-applicatie uw alerts definieert en aanpast zodat ze geschikt zijn voor u en uw team. Dus maak uw alertdefinities aan, en start met achterover leunen (tot er fouten optreden, uiteraard)!

Wat is een alertdefinitie?

In de vorige les hebt u geleerd wat alertcondities zijn: de regels voor wat er moet gebeuren met een controleregel voordat er een alert wordt verstuurd.

Een alertdefinitie is de andere helft van de vergelijking, die definieert hoe een alert wordt verstuurd en aan wie (via escalatieniveaus).

Een escalatieniveau omvat een reeks parameters waarvoor een alert zal worden gegenereerd, of er herinneringen zullen worden verstuurd, hoe de alerts zullen worden verstuurd en aan wie.

Opmerking: Een standaard alertdefinitie is reeds geconfigureerd binnen uw Uptrends-account. U kunt de regels daarvan veranderen of uw eigen alertdefinitie van de grond af aan bouwen.

Een alertdefinitie creëren

  1. Om een aangepaste alertdefinitie te configureren (die gedetailleerder is dan een alertconditie) klikt u in het menu Alerts op + Alertdefinitie toevoegen op het hoofdmenu.
  2. In dit scherm kunt u voor de alertdefinitie een naam invoeren, de status instellen, de controleregels kiezen waarop de definitie van toepassing is en specifieke escalatieniveaus instellen.
  3. Nadat u uw alertdefinitie hebt aangepast klikt u op de groene knop Opslaan.
Door deze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons Cookiebeleid.