1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Alerting
  4. Onderwerp en opmaak van e-mail-alertbericht aanpassen

Onderwerp en opmaak van e-mail-alertbericht aanpassen

De onderwerpen van e-mailalerts kunnen worden aangepast. Dit gebeurt op integratieniveau, wat betekent dat elk onderwerp dat u instelt, het onderwerp zal zijn voor alle uitgaande e-mailalerts die u mogelijk ontvangt.

Het onderwerp van e-mailalerts aanpassen:

1. Navigeer naar de integratie Alerting via e-mail. Deze vindt u in het menu onder Alerting > Integraties.
  2. Schakel het selectievakje Integratie aanpassen in.
  3. Navigeer naar het tabblad Aanpassingen.
  4. Selecteer de alerttypes waarvoor u het onderwerp wilt aanpassen en voer een nieuw onderwerp in.
  5. Klik op de knop Opslaan.

Onderwerp e-mailalert aanpassen

Alerts worden verzonden voor afzonderlijke controleregels of voor meerdere controleregels die zijn gegroepeerd, afhankelijk van hoeveel fouten er binnen een korte tijd worden gegenereerd. De e-mailonderwerpen kunnen voor beide situaties afzonderlijk worden aangepast.

Opmerking: u kunt verwijzen naar de naam van de controleregel door gebruik te maken van de automatische variabele {{@monitor.name}}, zoals in de standaard e-mailonderwerpen. Andere automatische variabelen worden echter niet ondersteund.

HTML-opmaak

De opmaak van uitgaande e-mailalerts kan worden ingesteld op HTML. De inhoud van de HTML-e-mail is hetzelfde als de niet-opgemaakte e-mail, maar bevat een bannerafbeelding en styling. Tekstlinks worden vervangen door tekst met een hyperlink.

HTML-opmaak inschakelen voor e-mailalerts:

1. Navigeer naar de integratie Alerting via e-mail. Deze vindt u in het menu onder Alerting > Integraties.
  2. Selecteer het selectievakje Integratie aanpassen**.
  3. Navigeer naar het tabblad Aanpassingen.
  4. Selecteer het selectievakje Gebruik HTML-mail om uitgaande e-mailalerts op te maken met HTML.
  5. Klik op de knop Opslaan.

Houd er rekening mee dat het omschakelen van platte tekst naar HTML-opmaak in e-mailalerts problemen kan veroorzaken met geautomatiseerde systemen die deze lezen en verwerken. Daarom is deze optie alleen standaard ingeschakeld bij nieuwe accounts, niet bij bestaande accounts.