1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Controleregelinstellingen
  5. Foutcondities
  6. Foutcondities - Controleer de URL's die door de pagina worden ingeladen

Foutcondities - Controleer de URL’s die door de pagina worden ingeladen

Browsergebaseerde controleregeltypes, zoals Full Page Checks laden uw pagina(’s) in een daadwerkelijke browser. Het resultaat daarvan is, in de meeste gevallen, een watervalgrafiek die alle elementen en resources bevat die als onderdeel van de pagina zijn geladen.

De elementen die in de browser worden geladen, omvatten first-party-inhoud, zoals het originele HTML-document of afbeeldingen die in hetzelfde netwerk worden gehost, maar kunnen ook inhoud van derden bevatten, zoals externe monitoringscripts of analyses. Elk van deze elementen wordt afzonderlijk vermeld in de watervalgrafiek, met zijn eigen request-URL en laadtijdstatistieken, zoals beschreven in het artikel over de watervalgrafiek.

Met de foutconditie Controleer de URL’s die door de pagina worden ingeladen kan een controleregel checken of elementen in de watervalgrafiek wel of niet een bepaalde request-URL hebben. Een browsergebaseerde controleregel kan bijvoorbeeld worden geconfigureerd om te bevestigen dat Uptrends' Real User Monitoring wordt uitgevoerd op een pagina door te controleren of de request-URL van een van de watervalelementen overeenkomt met hit.uptrends.com.

Een URL-controle voor een watervalelementrequest configureren

Om de foutconditie ‘Controleer URL’s die door de pagina worden ingeladen’ te configureren:

1. Navigeer naar de controleregelinstellingen van de betreffende controleregel. Klik op de naam ervan in de lijst met controleregels die toegankelijk zijn via Monitoring > Statusdetails in het menu, of klik op ‘Bewerken’ in het quickinfo-paneel dat verschijnt wanneer u over de naam van de controleregel hovert.
  2. Open het tabblad Foutcondities.
  3. Klik op de knop + Nieuwe controle onder Controleer de URL’s die door de pagina worden ingeladen.
  4. Selecteer of de controleregel een fout moet retourneren als de opgegeven URL wel of niet verschijnt als de request-URL in een van de watervalgrafiek-items.
  5. Voer de (gedeeltelijke) URL in. De ingevoerde waarde kan een reguliere expressie zijn.
  6. Klik linksonder op Opslaan om de controleregel op te slaan.

Het volgende voorbeeld toont de foutconditie die controleert of het Uptrends RUM-script correct is geïmplementeerd, door te bevestigen dat hit.uptrends.com/.* (let op de reguliere expressie) in de lijst met geladen elementen staat. Als deze specifieke URL niet in de lijst met geladen elementen staat, genereert de controleregel een fout.

De controle-URL’s geladen door de paginafoutconditie