1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Synthetic monitoring
  4. Transactiemonitoring
  5. Opties voor transactiescripts

Opties voor transactiescripts

Een transactiecontroleregel heeft een script nodig om de stappen die u wilt monitoren, te repliceren. Afhankelijk van hoe vertrouwd u bent met scripting, zijn er enkele opties voor het omgaan met het transactiescript.

• Als u veel hulp nodig heeft, kan Uptrends Support het scripten en testen voor u afhandelen met full-service transacties.
  • Als u redelijk vertrouwd bent met webtechnologieën zoals HTML, CSS, JSON en XPath, zijn de self-service transacties geschikt voor u.
  • Als u een heel ervaren gebruiker bent, kunt u rechtstreeks van de visuele naar de scripteditor springen en met knippen en plakken vanuit uw eigen scripttool en source control tools helemaal zelf een script bouwen. U kunt uw transacties en scripts ook beheren met de Uptrends API.

Beslis voordat u uw transacties gaat scripten welke methode voor u het beste werkt. Vergeet niet dat Support altijd klaar staat om u te helpen wanneer u dat nodig heeft.

Full-service transacties

U neemt uw transacties op en uploadt ze door “full-service” te kiezen, en de scriptingprofessionals van Uptrends gebruiken uw opname om uw scripts te bewerken en te testen. Het volledige full-service proces duurt ongeveer een week vanaf het moment dat u uw opname indient totdat u een voltooide controleregel in uw account ontvangt en het beleid voor scriptbeoordeling van toepassing is.

Wie zou full-service transacties moeten gebruiken?

Iedereen kan en mag kiezen voor de full-service optie, en Support helpt u graag om uw controleregels operationeel te krijgen. U kunt full service transacties kiezen als:

• U niet vertrouwd bent met het werken met scripttechnologieën zoals HTML, CSS, JSON en XPath.
  • U eenvoudigweg niet de tijd of middelen heeft om aan de taak te besteden.
  • U het gewoon niet wilt doen.

Om welke stappen gaat het?

Als u ervoor kiest om full-service transacties te gebruiken, moet u:

1. Uw transacties oefenen voor een schonere opname.
  2. De transactie opnemen.
  3. Uw opnamen uploaden voor verdere scripting. Nadat u de opname heeft gestopt, heeft u de optie om “full-service transacties” te kiezen om de opname naar Support te sturen.

Het uploadproces genereert een alleen-lezen controleregel in uw account terwijl de controleregel het full-service proces doorloopt. Na het scripten en testen, laten Uptrends' scriptingprofessionals u weten dat de controleregel klaar en voor u ontgrendeld is in uw account. Bekijk ons beleid voor scriptbeoordeling voor informatie over voltooiingstijden van full-service transactiescripts en beperkingen op het aantal opnames dat u tegelijkertijd kunt indienen.

Opmerking: Als u wat extra hulp nodig heeft bij het begrijpen van webapplicatie monitoring of als u een systematische aanpak nodig heeft om uw transacties te begrijpen, hebben we een aantal aanvullende artikelen die u wellicht wilt bekijken: Webapplication monitoring begrijpen en Uw transacties begrijpen.

Self-service transacties

Met self-service transacties heeft u volledige controle over het scripten van uw transacties. Deze opties zijn beschikbaar om uw scriptingdoelen te bereiken:

• Gebruik de transaction recorder om het grootste deel van het werk voor u te doen, en verfijn en test het script vervolgens met de stap-editor.
  • Sla de transaction recorder over en gebruik de stap-editor rechtstreeks om uw scripts helemaal in de visuele stap-editor te maken.

Het wordt aanbevolen om te beginnen met de recorder, omdat dit het leven een stuk eenvoudiger maakt.

Wie zou self-service transacties moeten gebruiken?

We moedigen iedereen aan om self-service transacties te gebruiken of uit te proberen. Het kost niets om scripts in development mode te bewerken en te testen. Misschien vindt u het bewerken en testen van uw transactiescripts zelfs leuk. Support staat altijd klaar om u te helpen of het over te nemen als u dat wilt. U kunt self-service transacties proberen als:

• U vertrouwd bent met elementaire webtechnologie en u meestal dingen kunt uitzoeken.
  • U goed op de hoogte bent van de client-side technologieën zoals HTML, CSS, XPath en JSON.

Om welke stappen gaat het?

1. Gebruik de transaction recorder voor een snelle start.
  2. Open uw nieuwe controleregel in uw Uptrends-account en bewerk en test erop los.

Het script helemaal zelf bouwen

Er is een derde optie voor de heel ervaren gebruiker. Als u deze kiest, kunt u de transaction recorder en de stap-editor overslaan en uw script rechtstreeks in uw controleregelinstellingen invoeren met de scripttekst-editor. Klik gewoon op de knop Naar script schakelen boven aan het tabblad Stappen van uw controleregel en bewerk of plak uw script.

U kunt ook de API gebruiken om nieuwe transactiecontroleregels te maken, uw controleregels te bewerken en te testen.