1. Support
  2. Knowledge Base
  3. Uptrends-account
  4. Gebruikers
  5. Operators
  6. Werken met geen-dienstperiodes

Werken met geen-dienstperiodes

Alerts zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de status van uw gemonitorde services, maar er zijn momenten waarop u gewoon geen alerts wilt ontvangen – namelijk, als u niet werkt! Hiervoor hebben we Geen-dienstperiodes gecreëerd.

Wat is een geen-dienstperiode?

Een geen-dienstperiode is een werkrooster dat u gebruikt om te definiëren wanneer een operator geen dienst heeft. Hiermee zorgt u ervoor dat operators alleen alerts ontvangen wanneer ze werken. Werkroosters kunnen worden ingesteld om eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks te worden herhaald.

Een geen-dienstperiode gebruiken

Het is heel eenvoudig om een dienstperiode toe te voegen aan een operator en deze kan worden gewijzigd wanneer u maar wilt.

Houd er rekening mee dat wanneer u een rooster voor geen-dienstperiodes toevoegt, de tijd en datum van uw Uptrends-hoofdaccount worden gebruikt. Elke datum en tijd van de lokale computer (waar u de geen-dienstperiodes bewerkt) wordt genegeerd. Dit vereenvoudigt dingen wanneer u met operators in verschillende tijdzones werkt, aangezien de roosters voor geen-dienstperiodes alleen gebaseerd zijn op de tijd/datum van het Uptrends-account.

1. Log in op uw Uptrends account.
  2. Navigeer naar de pagina Operators in het menu Accountinstellingen.
  3. Er verschijnt een lijst met operators binnen uw account. Selecteer de operator waarvoor u een geen-dienstperiode wilt toevoegen.
  4. Nu bent u in het scherm operatorinstellingen. Klik op het tabblad Geen-dienstperiodes.
  5. U ziet een lijst met bestaande geen-dienstperiodes. (Zo niet, klik dan op Geen-dienstperiode toevoegen)
  6. Selecteer het tijdsbestek waarin de operator niet beschikbaar is en klik op Instellen.
  7. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan .
Let op: Wanneer bij een operator ‘Geen-dienst’ wordt vermeld zal deze geen alerts ontvangen.